Ljekar o udesu na kružnom toku: Pomogli smo ženi koja je mnogo krvarila, dijete ima veću ranu

16.10.2022. | 19:09

Nesvakidašnjoj drami koja se odvijala danas na Bjelašnici kada je automobil pokosio četiri osobe, među njima dvoje djece, svjedočio je ljekar Reuf Karabeg.

Profesor Karabeg je bio u društvu sa suprugom Amelom koja je takođe doktorka, a zajedno s njima odmah je u pomoć pritekla i doktorka Lejla Divović.

Karabeg je za portal Avaza opisao kako je izgledalo ukazivanje pomoći četvoročlanoj porodici.

“Bilo je troje povrijeđenih, mi smo se dobro organizovali. Žena je bila u nesvijesti par minuta. Obezbijedili smo joj disajne puteve. Ona je imala veliko krvarenje iz tri rane na glavi. Mi smo rane zbrinuli i zaustavili krvarenje. Imala je kliničkih znakova potresa mozga”, pojasnio je Karabeg za Avaz.

Kako ističe, povrijeđena žena će u najmanju ruku morati imati operaciju šivenja rane.

“Ja se bojim da nije došlo i do krvarenja ispod kosti zbog zone u kojoj je udarena. Vjerujem da će biti primljena na neurohirurgiju. Od svih njih najteže je majka povrijeđena”, rekao je Karabeg.

Osvrnuo se i na povrede kod djece i oca.

“Kod jednog djeteta je veća rana preko 10 centimetara, nju je doktorica Amela zbrinula. Očistila je i zamotala. Otac nije imao spoljašnjih povreda. Drugo dijete je isto povrijeđeno”, zaključio je Karabeg u razgovoru za portal Avaza.

Podsjećamo, do nesreće na Bjelašnici došlo je danas oko 13.50 sati. Nesavjesni vozač je pokosio automobilom četvoročlanu porodicu koja je šetala u trenutku kada ih je udario auto.