Kujoviću osam godina zatvora: Izazvao saobraćajku u kojoj su stradali supružnici Hršum

Okružni sud u Istočnom Sarajevu osudio je danas Amira Kujovića na osam godina zatvora i dvije godine zabrane upravljanja motornim vozilima zbog izazivanja saobraćajne nesreće na Palama u kojoj su 2020. godine poginuli supružnici Danijela i Dario Hršum.

U kaznu od osam godina biće uračunato i vrijeme koje je Kujović proveo u pritvoru.

U obrazloženju presude navedeno je da optuženi nije prilagodio brzinu uslovima na putu, da je na mjestu gdje je ograničenje 60 vozio 75 kilometara na čas, te da je svjesno prešao u lijevu traku i izazvao saobraćajnu nesreću sa smrtnim ishodom.

Sud je, takođe, ustanovio da je Kujović vozio pod dejstvom alkohola u krvi od 0,3 promila, te da u momentu nesreće nije imao vozačku dozvolu.

Sud je ustanovio i da je optuženi bio svjestan svojih postupaka i naložio mu da plati troškove Suda u iznosu od 2.805 KM.

Kao olakšavajuću okolnost Sud je uzeo to što je optuženi pomogao u izvlačenju žrtava iz vozila, dok otežavajućih okolnosti nije bilo.

Na ovu presudu moguće je podnijeti žalbu Vrhovnom sudu Republike Srpske u roku od 15 dana.

Kujović nije danas prisustvovao izricanju presude.

Miloš Dragović, otac Danijele Hršum, rekao je da porodica nije zadovoljna presudom jer su u obzir uzete neke olakšavajuće okolnosti, kojih, prema mišljenju porodice, nije bilo.

On je izrazio nezadovoljstvo zakonima u BiH u vezi sa saobraćajem, kojima su predviđene izuzetno blage kazne.

Ostavite komentar: