Krvava drama u Banjaluci: Glavić se nije izjasnio o krivici za pokušaj ubistva komšije

15.04.2024. | 17:00

Izjašnjenje o krivici Stefana Glavića (28) iz Banjaluke koga terete za pokušaj ubistva komšije Dejana Višekrune, a koje je bilo zakazano za danas, odgođeno je za petak jer se spis nalazi u Vrhovnom sudu Republike Srpske.

Kako saznaje Glas, spis je prebačen u Vrhovni sud RS nakon što se odbrana žalila na odluku o pritvoru . Međutim, spis još nije vraćen postupajućem Okružnom sudu pa je ročište za izjašenje o krivici odgođeno.

Glavića optužnica tereti da je 9. janaura pokušao da ubije Višekrnu tako što ga je ranio sa dva hica iz pištolja “CZ999 škorpion”, nakon čega je pozvao policiju i rekao:”Ubio sam govedo, ubio sam komšiju u Ljubačevu”. Optužnicu je podiglo banjalučko Okružno tužilaštvo, a potvrdio Okružni sud u Banjaluci.

Glaviću je, osim pokušaja ubistva, na teret stavljeno i krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja.
Kako je navedeno u optužnom aktu, sve se desilo u zaseoku Eraci u Ljubačevu kod Banjaluke, a Glavić i Višekruna su, navodno, zajedno bili na proslavi krsne slave kod komšije i kada su krenuli kući došlo je do svađe koja je okončana pucnjavom.

– Ispred kuće E. B. osumnjičeni Glavić je nakon verbalne rasprave sa Višekrunom, iz automobila “folksvagen tiguan” izvadio pištolj „CZ 999 škorpion“, za koji nije imao oružni list i dozvolu za držanje. U namjeri da ga liši života on je sa udaljenosti od oko četiri metra ispalio više projektila prema Višekruni – piše u optužnici.

Dodaje se da je prvi metak je prošao iznad Višekrune i on je iz straha podigao ruke, da bi ga drugi pogodio u lijevu nadlakticu, a treći u grudni koš. Kako se dalje navodi optuženi je time Višekruni nanio tešku povredu usljed koje je on pao na put uz jako krvarenje.