“Krtice” izlaze na vidjelo! Naređeno vještačenje telefona monstruma iz Gradačca

Vještačenje mobilnog telefona trostrukog ubice iz Gradačca moglo bi da otkrije još niz detalja: da li je imao saučesnike u stravičnom masakru, s kim je razgovarao prije zločina, koliko krtica je imao u pravosuđu i policiji, da li je neko znao da će ubiti Nizamu… Uopšteno – saznaćemo i da li je sve ovo moglo da bude spriječeno.

U telefonu se vjerovatno kriju Nerminove lične prepiske s mnogim osobama, fotografije, selfiji… ali i istorija internet pretrage, koja bi mogla da nam pokaže da li je i koliko dugo Nermin planirao zločin.

Nizamina tetka i sestra tvrde: Neko je odao lokaciju

Zijada Vuković Pamuković, tetka ubijene Nizame, ispričala je da je Nizama sedam dana bila kod nje sa djetetom prije nego što ju je ubica locirao.

– Osmi dan su izdali lokaciju, osmi dan je saznao gdje se krije – rekla je Zijada i ustvrdila da je samo policija znala mjesto na kojem se Nizama skrivala.

Objavljena izjava ubijene Nizame Hećimović: Pretukao me zbog neukusne hrane

Zijada je dodala da porodica posjeduje dokument kojim je Nizami odbijena zaštita kada je je prijavila Nermina za nasilje i da je posljednji put to uradila prije šest dana.

– Da su policija i sudstvo pravovremeno reagovali ova strašna tragedija koja nas je zavila u crno mogla je da se spriječi i Niza bi sada uživala pored svoje kćerke – poručila je Zijada Vuković Pamuković.

Oglasila se i sestra Nizame koja je napisala da Nizamu nije ubio samo Nermin.

Advokatica nakon izjave sutkinje iz Gradačca: To su gluposti, policija se bojala da ga privede

– Ubili su je zajedno i njegovi ljudi iz institucija. Sutkinja koja je odbila prijedlog o zabrani prilaska. Doušnici iz MUP-a Gradačac koji su mu rekli s kojeg broja je prijavljeno nasilje u porodici – napisala je Emina.

Inspektor pomagao Nerminu?

Kancelarija glavnog tužioca i Uprava policije MUP Tuzlanskog kantona održali su hitan sastanak na kojem je bilo govora o postupanju institucija u vezi s prijavljenim krivičnim djelom nasilje u porodici povodom slučaja Nizame Hećimović.

Predsjednica Opštinskog suda: PU Gradačac nije navela dokaze nasilja, ni da je Sulejmanović osuđivan!

Sada se utvrđuje ko je od pripadnika MUP-a Tuzlanskog kantona javio Sulejmanoviću gdje se nalazi Nizama Hećimović, koja se krila kod tetke, i kakva je uloga Dženane S, policijske službenice PU Gradačac, u cijeloj priči.

Policija i Tužilaštvo, kako navodi “Avaz”, istražuju još jednog policijskog službenika koji je takođe imao kontakte sa Sulejmanovićem. Riječ je, navodno, o visokopozicioniranom inspektoru policijske stanice Gradačac.

Oglasio se otac ubice iz Gradačca: Mislio sam da će biti bolje, mozak mu je izgorio

Ova osoba, kako sumnjaju istražitelji, već duže vrijeme je bila u kontaktima sa Sulejmanovićem. Čak su zajedno išli u teretanu, a jedno vrijeme mu je bio i trener.

Od ranije poznat policiji

Nermin Sulejmanović nekoliko puta je prijavljivan za nasilje u porodici. Admir Arnautović, portparol Tužilaštva Tuzlanskog kantona, rekao je da je Sulejamanović od ranije poznat policiji i tužilaštvu. On je rekao da je Sulejmanović više puta osuđivan za različita krivična djela kao što su pokušaj ubistva, nasilničko ponašanje i ugrožavanje sigurnosti. Međutim, tokom svog obraćanja javnosti, Arnautović je rekao da je Sulejmanović imao prijave za nasilje u porodice.

Kako će biti sahranjen monstrum iz Gradačca

– Ima tih prijava. Međutim, ono što moramo reći, jeste da su se uvijek koristile prednosti zakona, odnosno odustajalo se od svjedočenja vezano za krivično djelo Nasilje u porodici – rekao je on, piše Blic.

Ostavite komentar: