“Krimolovci” u akciji: Od 352 poziva tokom januara – 46 sa korisnim informacijama

Policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu BiH registrovali su u januaru 2022. godine ukupno 352 poziva, od kojih je 46 sa korisnim informacijama o krivičnim djelima i izvršiocima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvještaja, saopšteno je iz ove policijske agencije.

Putem telefonske linije “Krimolovci”, zaprimljeno je ukupno 228 poziva, od kojih je 14 bilo sa korisnim informacijama o krivičnim djelima i izvršiocima.

Takođe, putem telefonskog obrasca za prijavu krivičnog djela na zvaničnoj veb stranici Sipe, zaprimljene su 124 prijave, od čega su 32 bile sa korisnim informacijama, od kojih je sedam dostavljeno na postupanje Kriminalističko-istražnom odjeljenju ove policijske agencije.

U januaru je pristiglo 17 povratnih informacija po kojima je postupala Sipa ili su dostavljene od nadležnog policijskog tijela.

Na osnovu dostavljenih povratnih informacija, utvrđeno je da su nadležnim tužilaštvima dostavljena dva izvještaja o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocima.

Pored navedenog, policijski službenici Sipe dali su 37 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja “Krimolovci” – 080 020 505.

Ostavite komentar: