Kriminalistički tehničar tvrdi da nije kriv za nestanak važnog dokaza u slučaju “Dragičević”

Kriminalistički tehničar PU Banjaluka Zoran Bošnjak (44) izjasnio se prije nekoliko trenutaka da nije kriv za uništavanje materijalnih dokaza u istrazi ubistva Davida Dragičevića. Bošnjak se u banjalučkom Osnovnom sudu pojavio bez advokata.

Podsjetimo, Bošnjak se nije pojavio na ročištu u decembru prošle godine, pa je sud njegovo izjašnjenje razdvojio u odnosu na drugooptuženog Mikicu Marijanca (55) takođe kriminalističkog tehničara, a koji se takođe izjasnio da nije kriv.

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka je još početkom septembra prošle godine podiglo optužnicu protiv Bošnjaka i Marijanca.

Prema optužnici, Marijanac i Bošnjak, obojica kriminalistički tehničari, bacili su bokserice koje su 25. marta ove godine nakon obdukcije prebačene u depozit Policijske uprave Banjaluka, odnosno prostoriju za sušenje predmeta.

– Dakle, u namjeri da spriječe ili otežaju dokazivanje uništili su predmet koji služi kao dokaz, čime su počinili krivično djelo sprečavanje dokazivanja – navodi se u optužnici koju je potvrdio Osnovni sud u Banjaluci.

U skladu sa Krivičnim zakonikom RS za sprečavanje dokazivanja može se izreći maksimalna kazna od tri godine zatvora.

 

Izvor:(SrpskaInfo)

 

Ostavite komentar: