Krim tehničari oslobođeni za uništavanje dokaza: Davor Dragičević ogorčen ispred suda u Banjaluci

Osnovni sud u Banjaluci izrekao je oslobađajuću presudu u predmetu protiv dvojice krim tehničara Policijske uprave Banjaluka Mikice Marjanca i Zorana Bošnjaka zbog sumnje da su počinili krivično djelo “Sprečavanje dokazivanja”, tj. zbog sumnje da su uništili donji veš Davida Dragičevića.

Prema riječima sudije Radmile Medaković Tužilaštvo u ovom slučaju nije dokazalo navode optužnice. Optužnica protiv Marjanca i Bošnjaka podignuta je u septembru 2018. godine.

Suđenje optuženom dvojcu je počelo u aprilu prošle godine, dvije godine nakon što se su izjasnili o krivici. Optužnica Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka teretila ih je da su u namjeri da spriječe ili otežaju dokazivanje, uništili predmet koji može poslužiti kao dokaz, kada su bacili u smeće bokserice Davida Dragičevića koje su nakon obdukcije tijela prebačene u depozit Policijske uprave Banjaluka.

Veš nastradalog mladića je evidentiran u obdukcionoj sali ali nije vještačen, niti postoji u službenoj zabilješci ili fotodokumentaciji.

Podsjećanja radi, tijelo mladića pronađeno je 24. marta na ušću Crkvene u Vrbas kod tvrđave Kastel u Banjaluci. Prije pronalaska tijela prijavljen je bio njegov nestanak, a prema prijavi nestao je u noći 17. na 18. mart 2018. godine.

Tužilaštvo BiH je preuzelo ovaj predmet od Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Davor Dragičevioć, otac Davida je nakon presude rekao da je bijesan na institucije i da će 27. marta ove godine postaviti šator ispred Tužilaštva Bosne i Hercegovine gdje će ostati do daljnjeg.

Ostavite komentar: