Krao automobile, obijao vikendice i kuće: Potvrđena optužnica protiv “baksuznog” lopova

21.04.2024. | 12:25

Osnovni sud u Bijeljini potvrdio je optužnicu protiv Avde Gašija zbog više provala, krađa, teških krađa i oštećenja i oduzimanja tuđe stvari, a optužnica protiv njega sadržana je u čak 25 tačaka.

Optuženi je provaljivao u kuće i vikendice iz kojih je krao sve što mu se našlo pod rukom: od hrane, pića, odjeće, obuće, međutim čini se da mu nije išlo od ruke jer je ovaj lopov u svojim pohodima bio poprilično nespretan i baksuzan.

Tako je s oba auta koja je ukrao imao nezgodu, a neke od predmeta koje je ukrao izgubio je bježeći.

Prema optužnici Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, on je od 23. jula 2022. do 26. jula 2022. godine u mjestu Amajlije u Bijeljini opljačkao vikendicu M.S. iz Bijeljine. Tom prilikom je u frižideru pronašao i uzeo alkohol i hranu, a i iz vikendice P.G. je ukrao piće i hranu.

Takođe je opljačkao i vikendicu V.P. iz Amajlija, gdje je ukrao nekoliko komada limenki piva, a alkohol je krao i iz vikendice Š.V. iz Bijeljine, gdje je ciglom razbio i otvorio prozor.

U istom vikend-naselju došao je i do vikendice N.R., ali nije uspio provaliti.

Ovaj lopov bio je uporan pa je 26. juna oko 2.28 u Bijeljini prešao preko ograde u krugu preduzeća, ali je, po svemu sudeći, ogladnio pa je uzeo dva jogurta, tri kilograma sira edamera, jednu parizer salamu i otišao.

Sedma tačka ga tereti da je od 19. do 22. oktobra 2022. godine u mjestu Popovi prozor razbio ciglom pa nakon premetačine uzeo dvije flaše rakije i čokoladu od 100 grama.

U tom mjestu usput je opljačkao i vikendicu L.B. iz koje je ukrao bežični zvučnik i daljinski, pričinivši vlasniku štetu u iznosu od 600 KM.

Terete ga i da je 1. januara 2023. godine oko 23 časa u Bijeljini iz dvorišta kuće B.M. ukrao auto mercedes. Međutim, stvari su se iskomplikovale jer je izazvao saobraćajnu nezgodu, udarivši u kamen, a auto zaustavio u drugoj ulici. Izašao je pa ga ponovo pokušao upaliti, ali je vidio policiju, od koje je pobjegao preko njive, međutim sustignut je i uhapšen.

Terete ga i da je iz preduzeća u Bijeljini ukrao dva akumulatora koje je natovario na bicikl.

Međutim, ni tu nije imao sreće jer je pao sa bicikla, nakon čega je ostavio i bicikl i ukradene akumulatore i pobjegao.

Jedanaesta tačka optužnice odnosi se na krađu ženskih patika i muških košulja i dukseva iz pežoa, ukupne vrijednosti 1.000 KM. Ali, ovom nespretnom lopovu su tokom bježanja ispale ukradene patike, koje je vlasnik pronašao.

Takođe je optužen i da je 8. oktobra 2022. u Bijeljini iz opela ukrao klavijaturu sa koferom, ali da je u toku noći 23/24. decembra 2022. godine u Bijeljini došao u “Agro tržni centar” i na trgovinskoj radnji razbio staklo pa ukrao električni ispravljač.

U toku noći 14/15. januara 2023. godine u Bijeljini ušao je u dvorište kuće pa uzeo FIAT od K.Ž. i odvezao se u mjesto Crnjelovo. Međutim, u toku vožnje opet je izazvao saobraćajnu nezgodu, udarivši u saobraćajni znak, pa je ovaj baksuzni lopov auto ostavio na putu.

I u mjestu Dvorovi ušao je u kuću J.D. te ukrao stvari vrijedne 1.500 KM, pišu “Nezavisne“.

Takođe, u Međašima je obio kuću iz koje je uzeo jednu kobasicu, jednu salamu, dvije flaše rakije i jednu flašu šampanjca.

U Velikoj Obarskoj iz preduzeća je ukrao stvari vrijedne 10.000 KM, a u Trnjacima je iz kuće ukrao gasni pištolj i flašu alkohola, koja se ovom nespretnjakoviću razbila pri odlasku.

Istu noć je u Dvorovima iz stana ukrao novčanik u kome je bilo 50 KM i lična karta S.S.

Takođe je 28. aprila 2023. godine u mjestu Velika Obarska na autu polo, vlasništvo Š.M., kamenom razbio stakla, ukrao torbicu sa novcem i mobilni telefon te ga oštetio za 1.200.

Ovog lopova je u Bijeljini jedan i zatekao u premetačini stvari po kući.

Takođe je iz kuće LJ.Z. iz frižidera uzeo više konzervi narezaka i pašteta, pudinga i drugih namirnica, neutvrđenu količinu pića, a osim toga terete ga i da je lani u Bijeljini iz preduzeća ukrao stvari vrijedne 3.300 KM.

Predzadnja tačka ga tereti da je 5. novembra 2023. godine prolazeći pored kuće R.R., koji se u tom momentu u dvorištu igrao s unucima, primijetio da mu je ispao telefon, pa je uskočio u dvorište i ukrao mu samsung C9.

Posljednja tačka ga tereti da je u mjestu Novi Dvorovi provalio u vikendicu i ukrao rakiju.