Krali novac i zlato: Podnesen izvještaj protiv četiri lica zbog krađa

30.01.2024. | 10:14

Policijska uprava Gradiška dostavila je Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka izvještaj protiv četiri lica osumnjičena za krađu veće količine novca, zlata i drugih predmeta iz stambenih objekata na području Republike Srpske.

Izvještaj je podnesen protiv Sretena Simića /54/ i Borisa Simića /23/ iz Bijeljine, te Dejana Mijatovića /32/ i Darka Jokića /38/ iz Zvornika, saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Oni su osumnjičeni da su navedena krivična djela počinili od 9. septembra do 10. decembra 2023. godine na području Republike Srpske.

U saopštenju se navodi da su osumnjičeni sprovedeni u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka, gdje će biti ispitani o okolnostima počinjenog krivičnog djela, nakon čega će tužilac odlučiti o prijedlogu za određivanje pritvora.

Osumnjičeni su uhapšeni u okviru višemjesečne zajedničke akcije banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva, Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske i policijskih uprava Gradiška, Banjaluka, Doboj, Bijeljina, Zvornik i Istočno Sarajevo.

Izvještaj protiv četiri lica podnesen je za produženo krivično djelo teška krađa.