Krali bicikle u Austriji, prodavali u Banjaluci

BEČ – Policija u Austriji uhapsila je pripadnike jedne bande iz Bosne i Hercegovine koja je provaljivala u podrume i uglavnom krala bicikle koji su kasnije preprodavani u Banjaluci, saopštila je policija savezne pokrajine Gornje Austrije.

“Dvojica državljana BiH (19 i 24) su od ljeta 2017. izvršili provale u najmanje 64 zgrade na području Gornje Austrije i otuđili robu u vrijednosti od 162.000 evra“, saopštila je policija.

Ukradene bicikle slali za Banjaluku.

Dvojica provalnika su robu dostavljala trećem članu bande, vlasniku trgovine biciklima u Banjaluci, koji je robu, uglavnom bicikle, ali i alat, preprodavao dalje. On se u saopštenju navodi i kao naručilac robe.

Državljani BiH su uhvaćeni na djelu i uhapšeni krajem prošle godine i otada se nalaze u istražnom zatvoru. Njima se prebacuje serije provala kao dio aktivnosti organizovnog kriminala.

Na nalog državnog tužilaštva u Štajeru prije nekoliko dana je izvršen pretres trgovine i skladišta u Banjaluci prilikom kojeg su pronađeni bicikli ali i mnoštvo dijelova koje je u međuvremenu nemoguće povezati s biciklima registrovanim u Austriji.

 

Izvor:(Nezavisne novine)

 

Ostavite komentar: