Krala po Piskavici kako bi platila dug mikrokreditnoj organizaciji

BANJALUKA – Banjalučka policija rasvijetila je nekoliko krivičnih djela na području Banjaluke i Prnjavora u kojima je pričinjena materijalna šteta od oko 15.000 KM.

Policija je identifikovala Draženku O. (50) iz Novog Grada koja se sumnjiči da je u petak provalila balkonska vrata i ušla u kuću u mjestu Piskavica, odakle je ukrala novac.

Ona se tereti za krivično djelo teška krađa, a dio novca je pronađen i vraćen vlasniku.

Kako Nezavisne novine nezvanično saznaju, žena je ukrala novac kako bi platila dug jednoj mikrokrditnoj organizaciji.

Policija je identifikovala i Banjalučanina Predraga I. (20) koji se sumnjiči za krađu jer je u subotu iskoristio nepažnju vlasnika i iz dvorišta porodične kuće u mjestu Barlovci, ukrao čeličnu kadu, željezno bure i zaprežne plugove.

Osim njega, identifikovan je Siniša Đ. (24) iz Prnjavora koji se sumnjiči da je tokom 2018. godine do proteklog vikenda izvršio dvije teške krađe i tri krivična djela paljevina na području Prnjavora.

“Lice se sumnjiči da je upotrebom fizičke snage djelovao na ulazna vrata ugostiteljskog objekta u Gornjim Palačkovcima, ušao u unutrašnjost i zapalio ga, kao i da je zapalio drva koja su bila u neposrednoj blizini vikendice u istom dvorištu gdje i ugostiteljski objekat”, navode iz PU Banjaluka.

Sumnjiči se i da je zapalio pomoćni objekat u Gornjim Palačkovcima i da je provalio na ulazna vrata još jednog pomoćnog objekta u tom mjestu, odakle je ukrao razni alat.

“Opisanim radnjama S.Đ. je pričinio materijalnu štetu u iznosu od oko 10.000KM”, navode iz PU Banjaluka dodajući da će protiv osumnjičenih nadležnom tužilaštvu, biti dostavljen izvještaj za počinjena krivična djela.

 

Izvor.(Nezavisne novine)

 

Ostavite komentar: