Kobni putevi Bijeljine: Za devet mjeseci 890 saobraćajnih udesa – devet osoba poginulo

Na području Policijske uprave Bijeljina za devet mjeseci ove godine evidentirano je 890 saobraćajnih udesa u kojim je devetoro ljudi poginulo, izjavio je načelnik Policijske uprave Stjepan Terzić i istakao da je broj nezgoda 12 odsto veći nego u istom periodu lani.

Terzić je rekao novinarima da je u ovim saobraćajnim nezgodama 69 teško povrijeđeno, a 54 su zadobila lakše povrede.

On je naveo da je u proteklih devet mjeseci smanjen broj krivičnih djela, te da je koeficijent rasvijetljenosti 86 odsto, a po nepoznatom počiniocu 70 odsto.

“Značajni rezultati ostvareni su u borbi protiv privrednog kriminaliteta, te je otkriveno 49 djela privrednog kriminaliteta. Materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi više od 16.659.000 KM, a protivpravna imovinska korist više od 5.700.000 KM”, rekao je Terzić.

Prema njegovim riječima, u oblasti upotrebe droge dokumentovano je 41 krivično djelo, kao i 43 prekršaja.

“Nadležnim tužilaštvima policija je u ovom periodu podnijela 507 izvještaja protiv 593 lica zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila 614 krivičnih djela”, rekao je Terzić.

Terzić je dodao da je evidentirano i smanjenje prekršaja narušavanja javnog reda i mira za 54 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Ostavite komentar: