Kisin nasmrt pretučen: Osumnjičeni za ubistvo u Banjaluci upoznali se u javnoj kuhinji

15.05.2024. | 14:01

Nakon ubistva Banjalučanina Saše Kisina (49) koji je nasmrt pretučen u ponedjeljak oko 21 čas u napuštenoj kući u Ulici Jovana Dučića, jedan od osumnjičenih Dragan Jelača negirao je da je učestvovao u ubistvu njegovog cimera, te je rekao da je bio u drugoj prostoriji.

Za teško ubistvo osumnjičen su i David Kostić (46) i Valentina Stojanović (20).

Kako je za “Nezavisne” rekao Jelačin branilac advokat Milan Petković, on u cijelosti negira izvršenje krivičnog djela teško ubistvo koje mu se stavlja na teret. Kako je Jelača i sam izjavio, bio je u izuzetno dobrim odnosima sa Kisinom sa kojm je mjesecima živio u istom smještaju te kako tvrdi nije imao nikakav razlog za sukobe.

“Nikada nisu imali sukobe ili neriješene račune i kada je u pitanju moj branjenik, ne postoji bilo kakav motiv za izvršenje ovog djela. U tom trenutku on kako kaže, nije ni bio u prostoriji. Nakon što ga je zatekao povrijeđenog pokušao je da mu pomogne i bio je tu sve do dolaska hitne i policije”, rekao je Petković, pišu Nezavisne.

Jelača je naveo da je vidio kada su drugo dvoje osumnjčenih bili u fizičkom sukobu sa njim, ali ne može svjedočiti zašto je došlo do tog.

Takođe, Jelača tvrdi da je je osumnjičene Valentinu i Davida poznavao samo iz viđenja, a navodno su se upoznali u javnoj kuhinji.

Prema nezvaničnim informacijama svi su kobne noći konzumirali alkohol, a neki od njih i narkotike.

Alkotesturanjem je utvrđeno da u svi bili pod dejstvom alkohola.

Petković smatra da u ovom slučaju nije riječ o krivičnom djelu teško ubistvo kako je za sada okvalifikovano.

“Nezavisne novine” saznaju da je i osumnjičeni David Kostić, koji još nije saslušan u tužilaštvu, pred istražiocima negirao krivicu.

Prema prvim informacijama, Kisin je fizički pretučen i zasad nema zvaničnih informacija da je u zločinu korišten neki predmet, ali to će se utvrditi nakon obdukcije.

Kisin je u ponedjeljak u 21.42 časova kolima Službe hitne pomoći Doma zdravlja Banaluka dovezen u Urgentni centar UKC-a Republike Srpske u teškom zdravstvenom stanju i bez svijesti.

“Odmah po prijemu pristupilo se reanimaciji pacijenta, a nakon toga i hitnom operativnom zahvatu. Tokom noći pacijent je hospitalizovan u Kliniku za anesteziju i intenzivno liječenje UKC-a te pored svih napora ljekara da mu spasu život, pacijent je preminuo u utorak u 03.25 časova”, naveli su za “Nezavisne” iz UKC RS.