Kazne za pijane vozače: Svaki treći pod dejstvom alkohola

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka kontrolisali su 303 učesnika u saobraćaju, od kojih je 113 vozača sankcionisano i isključeno iz saobraćaja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola.

“Od 113 sankcionisanih vozača, 11 je mladih vozača. Kod 15 vozača je utvrđeno prisustvo alkohola u krvi veće od 1,51 promil. Zbog alkoholisanosti slobode je lišeno 17 vozača, a sankcionisano je 27 vozača po drugim osnovama”, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

U saopštenju se navodi da je riječ akciji pojačane kontrole u saobraćaju i dodaje da je tom prilikom izdato 140 prekršajnih naloga.

Akcija je sprovedena tokom vikenda na području koje operativno pokrivaju policijske stanice Laktaši, Prnjavor, Kotor Varoš, Kneževo i policijska stanica Lauš s ciljem održavanja i poboljšanja stanja u oblasti saobraćaja.

Iz Policijske uprave Banjaluka pozivaju učesnike u saobraćaju da poštuju zakonske odredbe, posebno vozače motornih vozila da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, radi zaštite svog života i života drugih učesnika u saobraćaju.

Ostavite komentar: