Kamere snimile dva auta na putu kojim je pješke prošla Lana Bijedić

MOSTAR – Najmanje dva automobila stavljena su pod kontrolu policije i tražiće se naredba suda za njihovo izuzimanje u okviru istrage ubistva Lane Bijedić (19) iz Mostara, potvrđeno je za “Nezavisne novine” iz Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona.

Kako Nezavisne novine saznaju, pregledom snimaka s nadzornih kamera vidi se kako Lana pješači, ali joj se u jednom momentu gubi trag pa je možda i išla automobilom.

Međutim, kako saznaje pomenuti list, za automobile čije će se izuzimanje tražiti ne postoji konkretna sumnja da se u njima vozila ubijena djevojka, ali su ih vjerovatno pregledom snimaka s kamera istražioci uočili kako prolaze tim putem i provjerava se svaki mogući trag u vezi s misterioznim ubistvom djevojke.

Zato će vozila biti poslata na pregled kako bi se vidjelo da li u njima ima bilo kakvih tragova koji bi mogli da pomognu u otkrivanju odgovornih za ubistvo.

Tijelo Bijedićeve pronašao je ribar 6. oktobra u rijeci Studenčici kod Ljubuškog. Osumnjičeni kao ni motiv ovog zločina koji je potresao javnost nisu otkriveni.

Ubica je djevojku brutalno pretukao i davio te bacio u rijeku, a signal njenog mobilnog telefona posljednji put je lociran u Čapljini, a u istragu su uključene sve policijske agencije u BiH.

Istražioci se nadaju da bi vještačenje njenog telefona i laptopa moglo da pomogne u otkrivanju ovog misterioznog zločina.Ostavite komentar: