Jedna osoba uhapšena, jedna u bjekstvu: Policijska akcija “Kar Gejm” u Srpskoj

Jedna osoba uhapšena je, dok se za drugom traga, zbog sumnje da su provaljivali u skupocjene automobile i iz njih krali novac.

Oni su obuhvaćeni akcijom “Kar Gejm” koju su danas sproveli policijski službenici Policijske uprave Gradiška, u saradnji sa Upravom kriminalističke policije, Policijskom upravom Banjaluka i Policijskom upravom Bijeljina a pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Akcija je usmjerena na suzbijanje krivičnih djela protiv imovine, a tokom nje je uhapšen Bijeljinac P.B.

“Naime, Policijskoj stanici Gradiška, 27.11.2023. godine oštećeni su prijavili da su nepoznata lica ili više njih, iz putničkih automobila vlasništvo istih, otuđili određene količine novca”, saopšteno je iz Policijske uprave Gradiška.

Policija je operativnim radom na terenu došli do saznanja da su P.B. i D.R. iz Bijeljine juče na području grada Gradiška, izvršili više krivičnih djela protiv imovine, na način da su korištenjem uređaja za ometanje signala otključali skupocjene putničke automobile te iz istih otuđili određenu količinu novca.

“Po naredbi Osnovnog suda u Gradišci, izvršen je pretres kuće, pomoćnih objekata kao i vozila koje koriste osumnjičena lica kojom prilikom su pronađeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela i to: novac, uređaj za otključavanje vozila (ometač) i drugi predmeti, koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku”, dodaje se iz policije.

P.B. iz Bijeljine je uhapšen, dok D.R. takođe iz Bijeljine nije pronađen, te je za istim raspisana potraga.

O svemu navedenom je obaviješten dežurni okružni javni tužilac OJT Banjaluka koji je naložio da se protiv osumnjičenih u redovnoj proceduri podnese Izvještaj OJT Banjaluka zbog počinjenih krivičnih djela, piše ATV.

Ostavite komentar:

88nnd4crj7