Iz olupine “forda” čuli se jezivi krici: Detalji dramatičnog spasavanja žene u BiH VIDEO

Dan nakon dramatičnog spasavanja života Fatime A. (48) iz Srebrenika, u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila juče u 16 sati na regionalnom putu Gračanica – Srnice u naselju Soko, na koju se dok je upravljala “ford fokusom” prevrnuo teški kamion vlasništvo „Dževad-prom“, i danas je tema u Gračanici i okolini.

Nakon što se nesretna žena našla zarobljena u smrskanom “fordu”, pod kamionom nastala je neviđena borba za njezin spas. Pet gračaničkih vatrogasaca na čelu sa komandirom Dževdetom Čamdžićem, pet medicinara Hitne pomoći, Abdulah Spahić sa traktorom, ženi ispod kamiona nisu mogli prići da je izvuku, a ona je plakala i dozivala upomoć.
Tada su dovezene dvije velike autodizalice i operacija spasavanja je urodila plodom.
Tačno u 17.25 sati Fatima A. je izvučena iz olupine i upućena je u UKC u Tuzli.

“Do zarobljene žene, čiji se plač čuo pedesetak metara i jezivo dozivanje upomoć, ne bi se moglo doći, jer se nalazila u smrskanom putničkom vozilu kojeg je prignječila kabina teškog kamiona, da nismo angažovali dvije snažne autodizalice iz firmi „Grapkić prijevoz“ i „Bos-kom“. U ovoj složenoj operaciji spašavanja jednog života su nam pomogli i radnici firme „Bos-kom“ te mještanin Abdulah Spahić sa traktorom.
Nakon što su dizalicama slupani automobil oslobodili, izvukli smo ženu. Upotrijebili smo specijalna klješta i sijekući lim, ženu smo oslobodili. Ovo je bila jedna od složenijih operacija spašavanja u saobraćajnim nesrećama”, kaže komandir vatrogasaca Dževdet Čamdžić.
Iz UKC Tuzla, jutros su kazali da se pacijentkinja nalazi na intenzivnoj njezi, sa teškim tjelesnim povredama, ali je stabilna, samostalno diše i komunikativna je.

Ostavite komentar: