Iz kafane pravo za volan: Iza rešetaka smješteno čak 11 pijanih vozača

Od 1.052 kontrolisana vozača, kod 120 je utvrđeno prisustvo alkohola u krvi, dok je 11 vozača koji su imali 1,5 promila alkohola u krvi uhapšeno i zadržano do otrežnjenja, saopšteno je danas iz Policijske uprave Zvornik.

Šest učesnika je sankcionisano prilikom kontrole na prisustvo droge ili psihoaktivnih lijekova, koji su odbili da se podvrgnu testiranju. Policijska uprava Zvornik je od 19. do 30. avgusta sprovela republičku akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa akcentom na kontroli nedozvoljene brzine vozila i kontroli prisustva alkohola i droge ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje.

U ovoj akciji na području Policijske uprave Zvornik kontrolisano je 1.739 učesnika i evidentirana 1.382 prekršaja. Od ovog broja, zbog prekoračenja brzine, sankcionisana su 582 vozača.

Evidentirana su i 674 prekršaja po drugim osnovama iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.

Policijska uprava Zvornik apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju zakonske odredbe, a vozači da vožnju prilagođavaju uslovima na kolovozu, da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i da na taj način zaštite sebe, ali i druge učesnike u saobraćaju.

Ostavite komentar: