Iz BiH protjerano šest osoba! Epilog nereda u migrantskom kampu

Služba za poslove sa strancima izrekla je mjeru protjerivanja iz BiH za šest lica koja su učestvovala u neredima u prihvatnom centru u Blažuju kod Sarajeva, a riječ je o jednom državljaninu Irana, dvojici Pakistanca i trojici Avganistanaca.

Služba za poslove sa strancima je državljaninu Irana, čije ponašanje je bilo povod nereda u privremenom prihvatnom centru “Blažuj”, izrekla mjeru protjerivanja sa zabranom ulaska i boravka na teritoriji BiH u periodu od tri godine. Inspektori Službe za poslove sa strancima su u saradnji sa pripadnicima MUP-a Kantona Sarajevo preduzeli mjere i radnje, te procesuirali državljanina Irana zbog nereda u Blažuju u srijedu, 20. januara, u večernjim časovima, saopšteno je iz Službe za poslove sa strtancima.

Državljanin Irana stavljen je pod nadzor u Imigracioni centar, gdje će boraviti dok ne budu stečeni uslovi za njegovo udaljenje sa teritorije BiH. U saradnji Službe za poslove sa strancima i MUP-a Kantona Sarajevo, prepoznato je i pronađeno još pet lica – učesnika događaja u prihvatnom centru u Blažuju, kojima je Služba za poslove sa strancima izrekla mjeru protjerivanja sa zabranom ulaska i boravka na teritoriji BiH.

Među licima su tri državljanina Avganistana i dva Pakistanca, koji su, takođe, stavljena pod nadzor u Imigracioni centar, gdje će boraviti do udaljenja sa teritorije BiH. Služba za poslove sa strancima u saradnji sa MUP-om Kantona Sarajevo nastavlja sa aktivnostima na identifikovanju i procesuiranju onih migranata koji su bili vođe nereda.

U neredima, koji su se dogodili u privremenom prihvatnom centru u Blažuju, među oštećenim vozilima je i jedno službeno vozilo Službe za poslove sa strancima.

Ostavite komentar: