“Istraumirana je, ne znam zašto je to uradio”: Otac djevojčice (15) komšiju optužuje za otmicu

Otac 15-godišnje djevojčice iz Lukavca, koju je juče pronašla policija nakon što je preksinoć prijavljeno da je oteta, rekao je da je curica istraumirana, ali je sada generalno dobro.

“Dobro je, doveli su je kući. Nije povrijeđena”, dodao je otac S. N. za Radiosarajevo.ba.

On je i prijavio preksinoć policiji da je njegovu kćerku odveo D. M, koji ima 40 godina. Kasnije je na društvenim mrežama iz porodice objavljeno da je riječ o Denisu Mehiću. Otac djevojčice za Radiosarajevo.ba ispričao da su pronađeni kod Banovića.

Dodao je da je muškarac s njegovom kćerkom vjerovatno bježao od policije, te da su bili u njegovom bijelom kombiju, kako je i objavljeno na društvenim mrežama.

Lukavac može da odahne! Pronađena djevojčica (15), priveden muškarac koji ju je odveo od kuće

Ispričao je da njegova kćerka nije svojevoljno otišla, već ju je D. M, koji im je komšija, ugurao u vozilo.

“Ne znam stvarno zašto je to uradio”, dodao je otac. Tvrdi da je Mehić u pritvoru, ali tu informaciju u ovom trenutku nisu mogli potvrditi iz Uprave policije Tuzlanskog kantona. Napomenuli su da će ići izvještaj ka Tužilaštvu, te da će se razjasniti okolnosti.

Emotivan apel za pronalazak djevojčice uputila je juče i njena sestra, koja je rekla da je djevojčica otišla da baci smeće i nije se vratila.

Dodala je da je nedugo nakon toga njihov otac dobio poziv u kojem je Denis rekao “nećeš je nikad više vidjeti”. Rekla je i da je muškarac psihički nestabilna osoba, ali i da s tom porodicom nikada nisu imali nikakve konflikte.

Ostavite komentar: