Istraga ubistva Slaviše Ćuluma: Policija češlja stare poznanike

Policija je u okviru istrage ubistva banjalučkog žestokog momka Slaviše Ćuluma juče saslušala još jednu osobu, ali i dalje niko nije zvanično osumnjičen za njegovu likvidaciju, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Posljednjih nekoliko dana privedeno je i ispitano više osoba iz kriminalnog miljea, među kojima je nekoliko onih s kojima se ubijeni sukobljavao, ali svi su pušteni.

Raspisana je potraga za Sinišom Šakićem s kojim se Ćulum sukobljavao više puta, a traga se za još jednim licem čiji identitet nije otkriven. Među privođenima je bio i Jovan Jošilo kojeg je Ćulum pokušao ubiti 2010. godine u Banjaluci zbog čega je i robijao.

Ćulum je ubijen u petak u blizini kuće u Dragočaju kod Banjaluke kada su na njegov automobil “golf” napadači, koji su pobjegli motociklom, ispalili nekoliko kratkih rafala iz automatske puške. Obdukcijom je utvrđeno da je pogođen sa više od deset projektila od kojih je smrtonosan bio onaj koji ga je pogodio u glavu.

Prema dosadašnjim informacijama, ubice su motociklom pobjegle prema Gradišci i za sada im se izgubio svaki trag.

U MUP-u Republike Srpske rekli su da se istraga nastavlja i da za javnost nemaju nikakvih novih informacija. Ćulum je više puta osuđivan i odležao je oko deset godina robije, a nezvanično saznajemo da je bio jedan od zatvorenika koga je “zakačio” Zakon o amnestiji u RS pa su mu kazne umanjene i polovinom aprila izašao je iz zatvora. On je zbog pokušaja ubistva Jošila, pljačke Prokredit banke u Zalužanima dobio jedinstvenu kaznu od 13 i po godina robije. Uz te presude su mu objedinjene i kazne za druga krivična djela, pa je osuđen na ukupno 19 i po godina robije.

 

Izvor:(Glas Srpske)

 Ostavite komentar: