Istraga ubistva sarajevskih policajaca: Tužilaštvo našlo pogrešnu pušku

Automafijašu s Pala Srećku Trifkoviću, koji se sumnjiči da se može dovesti u vezu s ubistvom sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, danas je održano ročište po prijedlogu Tužilaštva KS da mu bude produžen pritvor za dva mjeseca.

Trifković je u pritvoru u KPZ-u Zenica već skoro tri mjeseca, a uhapšen je krajem oktobra prošle godine. Osim njega, pritvoren je i Miloš Obradov, koji se sumnjiči za isto krivično djelo. Produženje pritvora ponovo je zatraženo zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi Trifković mogao utjecati na svjedoke, prikriti dokaze i ponoviti krivično djelo.

li, istraga u ovom predmetu i dalje tapka u mjestu, a sve se drži u strogoj tajnosti. Tužioci još nemaju, kako saznajemo, imena direktnih izvršilaca ubistva niti je pronađen Seat Leon za koji se vjeruje da je bio na mjestu likvidacije.

Ne zna se ni njegovo odredište, osim što je utvrđeno da je napustio Kanton Sarajevo.

Prema informacijama „Avaza“ iz izvora bliskih istrazi, Tužilaštvo KS i dalje se, kada je u pitanju Trifković, drži iskaza svjedoka iz Gruda, supružnika Vukoje, Tanje i Bože, kojima je Trifković trebao navodno dovući ukradeni auto na rastavljanje.

U tom iskazu, Tanja je kazala da ih je Trifković pozvao i kazao da je u Sarajevu “bio belaj i da su njegovi bahati klinci ubili policajce, pa stoga ne može dovući automobil prema ranijem dogovoru“.

To je jedan od razloga zašto je Trifković i dalje u pritvoru, jer su Vukoje navodno već tri puta dali iste iskaze tužiocima.

Nalaz vještaka

Avaz.ba nezvanično saznaje da je Tužilaštvo KS uz pomoć policijskih agencija nedavno uspjelo pronaći jednu automatsku pušku za koju je vjerovalo da je korištena u noći likvidacije policajaca. No, vještačenje je pokazalo da je ona pogrešna!? Nalazi vještaka koji su stigli u Tužilaštvo utvrdili su da vještačena čahura koja je jedina pronađena na licu mjesta, od ispaljenih dvadesetak, ne odgovora ovoj vrsti pronađenog naoružanja.

Ko su svjedoci

Saznajemo da je u ovom predmetu do sada saslušano više od stotinu svjedoka, ali da nisu od koristi njihovi iskazi. Pogotovo što su neki od svjedoka, kojima je nuđen imunitet od krivičnog gonjenja, odustali od daljnje saradnje. Razlog tome je strah da bi mogli biti ubijeni ako bi otkrili bilo kakvu informaciju o ubicama.

 

Izvor:(Avaz.ba)

 

Ostavite komentar: