Istraga ubistva policajaca u Sarajevu: Polako se sklapa mozaik – pronađeni dijelovi crnog “seata”

Zajednički tim SIPA i MUP-a KS, osim dijelova puške za koju se sumnja da je korištena prilikom ubistva sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, pronašao je i dijelove crnog “seata leon”, potvrđeno je za “Avaz” iz policijskih izvora.

S obzirom na to da se “seat leon” spominje kao vozilo kojim su se ubice dovezle, na ovaj način konačno se sklapa mozaik kako bi se rasvijetlio ovaj mučni događaj iz 2018. godine, kada su policajci ubijeni na Alipašinom Polju.

Zbog sumnje da se mogu dovesti u vezu s događajem uhapšeni su Aleksandar Macan i Marko Trifković Žižan. Čeka se na izručenje Save Marinkovića, koji je Macanov vjenčani kum.

Kada su u pitanju dijelovi puške, oni su bili zakopani u šumi kod Pala.

Pripadnici SIPA i istražioci MUP-a KS koji rade na ovom slučaju čvrsto vjeruju da se radi o “kalašnjikovu”, iz kojeg su ubijeni Šehović i Vujinović.

Uprava policije MUP-a KS predala je 5. novembra prošle godine izvještaj protiv šest osoba koje se dovode u vezu s ovim slučajem. Četiri osobe su u BiH, jedna u Njemačkoj, a jedna u Crnoj Gori.

Kobna noć

Podsjetimo, policajci Adis Šehović i Davor Vujinović ubijeni su u noći 26. oktobra 2018. godine dok su bili na dužnosti.

Adis je od zadobijenih povreda, koje su mu nanesene iz vatrenog oružja, preminuo na mjestu nesreće, dok je Davor nešto kasnije podlegao povredama u bolnici.

Ostavite komentar: