Istraga ubistva Damira Ostojića Šijana: Automafijaši danas na prepoznavanju u tužilaštvu

Stefan Samaradžija iz Pala, Miloš Obradov i Nedeljko Lizdek danas će biti dovedeni u Republičko tužilaštvo kako bi se obavilo prepoznavanje u okviru istrage ubistva Damira Ostojića Šijana (43).

Kako saznaje Glas Srpske,  oni će biti pokazani određenim svjedocima kako bi mogli da ih vide i kažu da li znaju da neko od njih trojice ima veze s likvidacijom Ostojića ili ne.

Svi oni su poznati policiji po činjenju krivičnih djela,a povezuju ih i s automafijom i ubistvom sarajevskih policajaca Davora Vujinovića i Adisa Šehovića. U okviru istrage ubistva Ostojića nedavno je u tužilaštvu saslušan i automfijaš Srećko Trifković iz Pala kojeg kao i Samardžiju i Obradova terete da su krajem jula 2018. godine u Sarajevu ukrali crnu “škodu oktaviju” karavan s kojom su se ubice Ostojića dovezle na mjesto zločina u Banjaluci.

Vozilo je skrivano na području Sarajeva, a posljednjeg dana jula prošle godine dvojica osumnjičenih su ga prevezli na područje Banjaluke gdje su ga skrivali do dana ubistva. Taj automobil je nakon zločina pronađen zapaljen u Piskavicim kod Banjaluke i u njemu je bila automatska puška koja je izgorjela.

Ostojić je usmrćen 5. septembra prošle godine u blizini svoje kuće kada je ubica na njegov džip “rendž rover” ispalio 15 hitaca u banjalučkoj Kozarskoj ulici. Tad je povrijeđena njegova supruga Sandra Jošić (40) koja je zadobila više prostrelnih rana.Ostavite komentar: