Istraga pljačke kamiona “Euro ekspresa”: U sefu bilo više od 50.000 KM

Nastavljena potraga za razbojnicima koji su opljačkali kamion “Evro ekspresa”. Zasad nema osumnjičenih, a radnici su nakon davanja izjava na slobodi.

Potraga za trojicom razbojnika, koji su na Manjači ukrali sef iz kamiona brze pošte “Evro ekspres”, još nije dala nikakve rezultate, a prve procjene ukazuju da se u sefu nalazilo više od 50.000 maraka, saznaju “Novosti“.

Kako je potvrđeno u PU Banjaluka, istražitelji zasad nemaju osumnjičenih, a radnici “Evro ekspresa” su nakon davanja izjava u policiji pušteni na slobodu.

– Niko još nije osumnjičen za pljačku. nema informacija koje ukazuju da je razbojništvo bilo fingirano. Automobil koji je korišćen u pljački nije pronađen, kao ni ukradeni sef, i na tome se intenzivno radi – rekao je za “Novosti” izvor blizak istrazi.

On pojašnjava da policiji zvanično nije dostavljen odštetni zahtjev i praktično se i dalje ne zna šta je sve ukradeno iz kamiona, odnosno koje su se vrijednosne pošiljke nalazile u sefu.

– Prve procjene ukazuju na to da je u sefu bilo više od 50.000 KM, vlasništvo klijenata “Evro ekspresa” – kaže za “Novosti” izvor blizak istrazi.

Pljačka se dogodila u utorak oko 23 časa na magistralnom putu Banjaluka – Mrkonjić Grad. Kamion je iz Mostara putovao u sjedište “Evro ekspresa” u Banjaluci, a usput se zadržao u Bugojnu. U njemu su bili vozač i dva saputnika, kada ih je u Dobrnji presreo automobil u kome su bila tri maskirana i naoružana razbojnika. Jedan je u vozače uperio automatsku pušku i natjerao ih da izađu iz kabine i legnu na asfalt, dok su druga dvojica pokupila sef.

Istragom je utvrđeno i da su pucali u točkove kamiona i to najvjerovatnije prilikom bjekstva, da bi vozače onemogućili u daljem kretanju. To potvrđuje i činjenica da je policija skinula i izuzela dva tačka s kamiona, dok je u jednom od amortizera otkriveno zrno metka, koje je poslato na balističko vještačenje.

PODRŠKA INSTITUCIJAMA

U “Euro Ekspresu” su odbili da komentarišu ovaj događaj da ne bi narušili tok istrage.

– Nadležne institucije imaju našu punu podršku u rasvjetljavanju razbojništva i identifikovanju osumnjičenih. Veoma smo zahvalni što su naši radnici adekvatno reagovali, i nisu povrijeđeni – navode u “Euro Ekspresu”.

 

Ostavite komentar: