Ispitan jedan osumnjičeni: Završena obdukcija mladića koji je preminuo na proslavi 18. rođendana

Okolnosti smrti Almedina Dugalića (18) iz Tešnja se još uvijek utvrđuju.

Nakon završene obdukcije ustanovljeno je da je uzrok smrti ovog mladića zatajenje srca, potvrdio je za “Avaz” Elmedin Fišek, portparol MUP-a ZDK.

“Jedna osoba je ispitana u svojstvu osumnjičenog za postojanje osnova sumnje da je izvršilo krivično djelo ‘Posjedovanje, odnosno, omogućavanje uživanje opojne droge’, a vjerovatno će biti proširena i na više lica. Obavljena je obdukcija. Utvrđeno je da je smrt nastupila usljed zatajenja srca. Izuzeti su tragovi radi potrebnih vještačenja koja će se izvršiti u narednom periodu i koja kad se sublimiraju izjave i materijalni dokazi, na kraju biti prezentiran kroz jedan izvještaj koji će biti proslijeđen Tužilaštvu”, rekao je Fišek.

Da li je uzrok smrti uživanje opojnih droga to će se saznati nakon analiza vještaka medicinske struke, a kako kaže portparol trenutno postoje indicije koje se ispituju.

O događaju je odmah obaviještena dežurna tužiteljka Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, koja je izašla na mjesto događaja, zajedno sa službenicima kriminalističke policije, te rukovodila uviđajnim radnjama u porodičnoj kući preminulog. Tokom uviđaja, mjesto događaja je kriminalistički obrađeno, te su fotografisani i izuzeti određeni predmeti i tragovi koje će biti predmetom daljnjih vještačenja i kriminalističke obrade.

Ostavite komentar: