“Iskulirao” i policiju na znak “stop”: Uhapšen vozač koji je pobjegao nakon što je usmrtio pješaka

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) je objavilo detalje saobraćajne nesreće koja se sinoć desila na Mostarskom raskršću u Blažuju kod Sarajeva, a u kojoj je poginuo pješak.

Kako je za Klix kazao Mirza Hadžiabdić iz Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP KS, automobilom “ford fiesta” je upravljao N.P. (1978).

Nakon što je usmrtio pješaka nastavio se kretati vozilom. Nedugo poslije nesreće uhapsili su ga pripadnici sarajevske policije.

Nezvanično, vozač N.P. je prije saobraćajne nesreće odbio da zaustavi vozilo na zahtjev policije koja je vršila kontrolu saobraćaja i brzine kretanja automobila prema Binježevu.

“Vozač koji je prekoračio brzinu i na čijem su automobilu bile dvije različite registarske oznake se nije zaustavio. Nastavio se kretati u pravcu Ilidže i tom prilikom je udario pješaka nanijevši mu smrtonosne povrede.

Nakon hapšenja navedena osoba je zadržana u prostorijama za zadržavanje uhapšenih osoba MUP KS”, potvrdio nam je Hadžiabdić.

Osumnjičena je za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja i neukazivanje ljekarske pomoći povrijeđenoj osobi u saobraćajnoj nesreći.

Ostavite komentar: