Inspektorka osuđena na godinu dana zatvora: Florjan priznala krivicu za primanje mita

Jelena Florjan, suspendovana inspektorka Policijske uprave Banjaluka, osuđena je danas u banjalučkom Okružnom sudu na godinu dana zatvora zbog krivičnog djela primanja 20.000 maraka mita.

Florjanovoj je ujedno izrečena i mjera zabrane obavljanja poslova policijskog službenika u periodu od tri godine.

Ova mjera stupiće na snagu nakon što se izvrši presuda izrečena za krivično djelo primanja mita, piše Srpskainfo.

Izricanju presude prethodio je sporazum o priznanju krivice Florjanove i njenog advokata Miljkana Pucara sa Republičkim javnim tužilaštvom.

Postupak protiv Florjanove tako je razdvojen u odnosu na inspektora Policijske uprave Banjaluka Nenada Grujića koji je takođe optužen za uzimanje 20.000 maraka mita.

U skladu sa posljednjim izmjenama Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske postupak protiv Grujića počeće iznova, jer mu više neće suditi sudija pojedinac, već sudsko vijeće sastavljeno od trojice sudija.

Iako je postojala mogućnost da cijeli postupak i nakon ponovljenog suđenja krene tamo gdje je stao prethodni, odbrana je kako saznaje Srpskainfo insistirala da se ponovo izvode svi dokazi pojedinačno, kao i saslušanja svih do sada saslušanih svjedoka.

Prema navodima optužnice Republičkog javnog tužilaštva, Grujić se tereti da je u februaru prošle godine od tadašnjeg direktora Srednjoškolskog doma u Banjaluci Branislava Vidića zahtijevao 30.000 maraka, ali je na kraju uzeo 20.000 maraka mita u označenim novčanicama.

Ostavite komentar: