Imao oralni seks sa maloljetnikom: Glumac Goran Jevtić osuđen za nedozvoljene polne radnje

Osnovni sud u Somboru izrekao je juče prvostepenu presudu dramskom umjetniku zbog optužbi da je izvršio nedozvoljene polne radnje nad maloljetnikom (16).

Beogradski glumac Goran Jevtić (41) osuđen je juče u Osnovnom sudu u Somboru na deset mjeseci kućnog zatvora zbog optužbi da je počinio nedozvoljene polne radnje nad maloljetnikom L. K., koji je u tom trenutku imao 16 godina.

Kako Kurir ekskluzivno saznaje, sud ga je proglasio krivim zbog toga što je imao oralni seks sa maloljetnikom.

– Ukoliko presuda bude potvrđena, Jevtić će kaznu služiti u svom stanu, sa nanogicom, i neće ići u klasičan zatvor. Inače, za ovo krivično djelo zaprećena je novčana ili maksimalna kazna do tri godine zatvora – kaže izvor Kurira.

Detalji optužnice

Optužnica je, podsjetimo, teretila glumca da je u avgustu 2014. obljubio šesnaestogodišnjaka tako što ga je primoravao na oralni seks u toaletu Narodnog pozorišta u Somboru. Incident se dogodio tokom žurke koja je održana u večernjim satima, poslije manifestacije Pozorišni maraton. Istraga protiv glumca pokrenuta je naredne godine, nakon što su slučaj policiji prijavili roditelji dječaka.

– Glumac je od prvog dana pokretanja postupka tvrdio da nije prisilio maloljetnika na oralni seks i da nije kriv. Sudski postupak je bio zatvoren za javnost pošto je oštećeni, u vrijeme kada se to dogodilo, bio maloljetan – objašnjava sagovornik upućen u postupak.

Spopadao ga u toaletu

Tokom suđenja, koje je trajao gotovo punih pet godina, L. K., prema nezvaničnim informacijama, tvrdio je da ga je glumac spopadao u toaletu pozorišta i primoravao na oralni seks u trenutku kada je bio pod dejstvom alkohola. Takođe, saslušani su i vještaci neuropsihijatri i psiholozi, koji su ispitivali optuženog glumca, ali i njegovu žrtvu, kao i to da li je na mladića ovaj incident ostavio trajne posljedice.

– Među brojnim svjedocima koje je pozivao sud, bili su i neki glumci i radnici pozorišta koji su sporne noći učestvovali na žurki u Narodnom pozorištu, kao i roditelji mladića – objašnjava naš sagovornik.

Glumac se od izbijanja ove afere nije oglašavao u medijima, niti je htio da komentariše optužnicu, ali ni samo suđenje. Njegov branilac, advokat Vladimir Horovic, juče takođe nije želio da komentariše presudu, napominjući da je u pitanju postupak u kom je javnost bila isključena.

Jevtić se žali na presudu

Presuda Osnovnog suda u Somboru nije pravosnažna jer će tužilaštvo, optuženi glumac, ali i njegov branilac imati mogućnost da podnesu žalbe o kojima će odlučivati somborski Viši sud.
– Jevtić će se žaliti na presudu, on smatra da nije kriv i da nije trebalo da bude osuđen – kaže za Kurir prijatelj glumca.

 

Izvor.(KURIR)

 

Ostavite komentar: