Imali zabranu ulaska: Gosti pokušali pregaziti vlasnika noćnog kluba, on izvadio revolver i pucao na njih

U Bihaću se sinoć odvijala prava drama nakon što su vlasnika kluba “Borik”, gost kojem je bio zabranjen ulaz i njegov sin pokušali pregaziti, a on pucao u njihovom pravcu. 

Otac i sin, naknadno su se sami predali policiji i dovezli vozilo kojim su nasrnuli na vlasnika kluba, potvrdio je za portal Avaza, Adnan Beganović, portparol MUP Unsko- Sanskog kantona.

“Danas u jutarnjim satima otac i sin su dobrovoljno sami došli u Policijsku stanicu, dovezli terensko vozilo i predali se. U toku je kriminalistička obrada, a biće dostavljen izvještaj”, kazao je za portal Avaza portparol Beganović.

Otišao pa se ponovo vratio

Prema njegovim riječima, Policijska stanica Bihać sinoć je u 23.20 sati zaprimila dojavu od strane zaštitara zaštitarske agencije “Bakrač” koji je na dužnosti bio u ugostiteljskom objektu “Borik” da je došlo do narušavanja javnog reda i mira od strane A. D. (59) iz Bihaća, kome je zbog ranijih dešavanja u istom objektu zabranjen ulazak.

Kako nije pušten u klub A. D. je počeo vrijeđati, prijetiti po život i omalovažavati vlasnika.

Policijska patrola je je pronašla osumnjičenog, koji je prihvatio odgovornost i u policijskoj stanici mu je izdat prekršajni nalog zbog kršenja javnog reda i mira. Kako nije davao nikakvu sumnju da će nastaviti sa remećenjem javnog reda i mira, nakon prihvatanja odgovornosti isti je napustio stanicu – kazao je za portal Avaza Beganović.

Nakon što je otišao iz stanice oko 30 minuta iza ponoći A. D. se u pratnji sina A. D. terenskim vozilima, quadovima, dovezao pred klub “Borik”, gdje su zatekli vlasnika Z. R. (45) iz Bihać.

“Njih dvojica su na vlasnika krenuli terencima. Vlasnik je izbjegao kontakt vozila, i upotrijebio je vatreno oružje koje je imao kod sebe. Radi se o revolveru, a ispalio je dva hica. Spomenute osobe sa terenskim vozilima udaljile su se s lica mjesta, prilikom čega su udarile u parkirana vozila”, kazao je Beganović.

Na lice mjesta došao i drugi sin

Na lice mjesta Audijem je došao A. E., drugi sin od napadača. Sa njim je u vozilu bila i njegova supruga V. R. (31), rođena u Njemačkoj.

“Oni su se provezli tom lokacijom, a zbog dojava zbog vatrenog oružja koje je Policijska stanica već imala, na lice mjesta je izašla ponovo patrola policije, tako da je zatekla vlasnika objekta, vozača Audija i njegovu suprugu”, naveo je portparol Beganović.

Dodao je da je za ocem i sinom koji su bili na terenskim vozilima policija nakon događaja intenzivno tragala.

“O svemu je obaviješteno Tužilaštvo USK gdje se dežurni tužilac oglasio da u opisanom događaju postoje elementi krivičnog djela ugrožavanje bezbjednosti. Zbog upotrebe oružja od vlasnika ugostiteljskog objekta, izuzet je revolver, u kome su pronađene dvije čahure i tri neispaljena metka. Istražitelji policijske stanice izvršili su uviđajne radnje, te poduzimaju druge mjere i radnje u cilju dokumentovanja predmeta koji će biti proslijeđen na dalje postupanje Tužilaštvu”, kaže Beganović.

Ostavite komentar: