Hitno prebačen u Banjaluku! Prijedorčani maloljetnika izvukli iz vode i reanimirali 10 minuta

Prijedorčani, Ami Dizdarević i Hari Avdagić sa suprugama su se čamcem vozili po rijeci Sani uz obalu kada su ugledali momka koji je panično trčao nasipom uz obalu i vikao “Pomozite momak se guši”.

U tom momentu i Hari Avdagić je skočio u vodu.

“Doplivao sam do Amija i pomogao mu da izvučemo mladića na obalu. Momak je baš krupan, jedva smo ga dovukli do obale i odmah pristupili reanimaciji. Bio je u besvjesnom stanju i nije imao puls. Nakon desetominutne stravične borbe uspjeli smo ga reanimirati dok su naše supruge pokušavale dobiti policiju i hitnu pomoć. Odahnuli smo kada je otvorio oči, a tad su se pojavili i policajci i kola hitne pomoći”, rekao je još vidno uzbuđen, Hari Avdagić.

“Policijska uprava Prijedor je oko 14 časova obaviještena da je u mjestu Gomjenica, od strane građana, pružena pomoć osobi koje je u besvjesnom stanju uočeno u rijeci Sani. Utvrđeno je da se radi o maloljetnom licu koje je nakon ukazane medicinske pomoći od strane Službe hitne pomoći Doma zdravlja, Prijedor prevezeno u UKC Banjaluka”, potvrdili su u PU Prijedor.

Prema nezvaničnim informacijama mladić je u teškom stanju, piše Infoprijedor.ba.

Upozorenje kupačima, Sana zna biti vrlo opasna pogotovo za neiskusne plivače. Zato budite oprezni!

Ostavite komentar: