Herojski čin policajca porijeklom iz BiH: Spasao dvije osobe iz zapaljenog voza u SAD

Policajac porijeklom iz BiH Almedin Ajanović u američkom gradu Lilburn je prošle nedjelje, 11. oktobra spasao dvije osobe iz voza u kojem je izbio požar. U trenutku kada je to uradio nije bio na dužnosti.

Vraćajući se sa posla kući Ajanović je u 1.30 sati na radiostanici čuo da je voz iskočio iz šina. Kako je rekao portparol policije Skot Benet, Ajanović je odmah promijenio smjer kretanja i uputio se na mjesto događaja. Tu je susreo tri policajca koji su pokušavali pronaći tačnu lokaciju gdje je voz iskočio.

Ajanović je pronašao lokomotivu koja je bila bočno prevrnuta u vodi. Iz voza je curila tečnost zbog koje je područje kasnije evakuisano. Čuo je glasove dva muškarca, popeo se na voz i izbavio ih iz njega. Jedan od spasenih muškaraca bio je kondukter koji mu je rekao da su samo njih dvojica bili u vozu kojim je prevožen opasan materijal.

https://www.facebook.com/11Alive/posts/10157736534595496

Prema riječima Beneta, Ajanović je spasio dvojicu muškaraca ne obazireći se na upozorenje o visokom naponu koje je bilo istaknuto na vozu. Nakon evakuacije građani su se vratili u svoje domove.

Iz policije su ukazali da je voz iskočio zbog prirodnih nepogoda koje su uticale i na prugu. Iz šina je iskočilo 38 od 170 vagona. Ajanović je poručio da mu je drago što su se spaseni muškarci vratili svojim porodicama.

https://www.facebook.com/BodyWorn/posts/1637934253044526

Gradonačelnik Lilburna Tim Dan je rekao da je ponosan na policiju i na pojedince poput Ajanovića koji su spremni da pomognu građanima u nevolji, prenosi agencija AP.

Ostavite komentar: