Herojski čin policajca porijeklom iz BiH: Spasao dvije osobe iz zapaljenog voza u SAD

Policajac porijeklom iz BiH Almedin Ajanović u američkom gradu Lilburn je prošle nedjelje, 11. oktobra spasao dvije osobe iz voza u kojem je izbio požar. U trenutku kada je to uradio nije bio na dužnosti.

Vraćajući se sa posla kući Ajanović je u 1.30 sati na radiostanici čuo da je voz iskočio iz šina. Kako je rekao portparol policije Skot Benet, Ajanović je odmah promijenio smjer kretanja i uputio se na mjesto događaja. Tu je susreo tri policajca koji su pokušavali pronaći tačnu lokaciju gdje je voz iskočio.

Ajanović je pronašao lokomotivu koja je bila bočno prevrnuta u vodi. Iz voza je curila tečnost zbog koje je područje kasnije evakuisano. Čuo je glasove dva muškarca, popeo se na voz i izbavio ih iz njega. Jedan od spasenih muškaraca bio je kondukter koji mu je rekao da su samo njih dvojica bili u vozu kojim je prevožen opasan materijal.

This is Lilburn Senior Police Officer Almedin Ajanovic. On Sunday, while off duty, he heard the call for a train…

Gepostet von 11Alive am Dienstag, 13. Oktober 2020

Prema riječima Beneta, Ajanović je spasio dvojicu muškaraca ne obazireći se na upozorenje o visokom naponu koje je bilo istaknuto na vozu. Nakon evakuacije građani su se vratili u svoje domove.

Iz policije su ukazali da je voz iskočio zbog prirodnih nepogoda koje su uticale i na prugu. Iz šina je iskočilo 38 od 170 vagona. Ajanović je poručio da mu je drago što su se spaseni muškarci vratili svojim porodicama.

Footage caught on #BodyWorn camera of Officer Almedin Ajanovic (Lilburn Police Department) leaping into action to save…

Gepostet von BodyWorn am Mittwoch, 14. Oktober 2020

Gradonačelnik Lilburna Tim Dan je rekao da je ponosan na policiju i na pojedince poput Ajanovića koji su spremni da pomognu građanima u nevolji, prenosi agencija AP.

Ostavite komentar: