Hapšenje u Banjaluci: Kriminalcima “oprao” 240.000 američkih dolara

Istražioci SIPA uhapsili su Josipa Skoku (33) iz Gradiške osumnjičenog da je “oprao” 240 000 američkih dolara za potrebe kriminalaca iz inostranstva, saznaje SrpskaCafe. Kako je potvrđeno u SIPA hapšenje je izvršeno u Banjaluci.

– Hapšenju osumnjičenog prethodila je višemjesečna istraga koju je provela SIPA zbog sumnje da je počinjeno krivično djelo pranje novca u iznosu od 240 000 američkih dolara, a koji potiču iz krivičnog djela počinjenog u inostranstvu. SIPA je u okviru ovog predmeta izdala nalog za privremenu obustavu transakcije u iznosu od 407.918,88 KM na računu jednog pravnog lica – rekao je portparol SIPA Luka Miladinović.

On pojašnjava da je po naredbi Suda BiH u Gradišci pretresene stambene i pokretne stvari osumnjičenog.

– U pretresima su otkrivena i privremeno oduzeta 42 predmeta, i to poslovna dokumentacija, pečati i mobilni telefoni. Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA osumnjičeni će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocima, biti predato u dalju nadležnost Tužilaštvu BiH – rekao je Miladinović.

Josip Skoko svojevremeno je hapšen u okviru akcije “Kolt” kao član kriminalne grupe osumnjičene da je u BiH uvozila bazna ulja u koja su dodavali razne aditive i prodavali ih kao dizel gorivo. Vjeruje se da je po jednoj uvezenoj cisterni grupa zarađivala oko 30 000 KM.

 

Izvor:(SrpskCafe)

 

Ostavite komentar: