Haos u Banjaluci: Maloljetnicu izvukli iz kuće i ugurali u “audi” – alarmirana policija

01.04.2021. | 12:40

Prava drama odigrala se sinoć u Banjaluci kada su sedamnaestogodišnju maloljetnicu N.A. i njegov maloljetni sin nasilno izgurali iz kuće u kojoj je boravila u banjalučkom naselju Lazarevo te je ugurali u automobil u kojem su bili Š.Š. i T.A. potvrđeno je Nezavisnim.

Djevojčicu je, kako saznaju Nezavisne, jedan od muškaraca koji su bili u automobilu tukao, pa je zadobila tjelesne povrede.

Zahvaljujući brzoj reakciji policije, “audi” u kojem je bila djevojčica je zaustavljen, a osim nje policija je u vozilu pronašla i pomenute muške osobe koje su uhapšene.

O svemu je obaviješten nadležni centar za socijalni rad te je djevojčica smještena u Sigurnu kuću, dok su uhapšene osobe danas na kriminalističkoj obradi u Policijskoj upravi Banjaluka.

“Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, 31. marta 2021. godine, neposredno nakon zaprimljene prijave, lišili su slobode lice inicijala Š.Š. zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela tjelesna povreda i protivpravno lišenje slobode, lica N.A. i T.A. zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo protivpravno lišenje slobode i jedno maloljetno lice zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela nasilje u porodici i porodičnoj zajednici i protivpravno lišenje slobode”, naveli su iz policije.

Kako navode, istog dana, zaprimljena je prijava da je od strane gorenavedenih, jedna maloljetna osoba protivpravno lišena slobode i da su joj nanesene tjelesne povrede. Efikasnom reakcijom policije oni su pronađeni i u toku je kriminalistička obrada nad njima.

O svemu su obaviješteni dežurni tužilac za maloljetnike Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka i Centar za socijalni rad Banjaluka.