Graničari BiH “u akciji”! Spriječeno krijumčarenje državljana Turske u BMW-u i škodi

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Gorica spriječili su u dva dana na području Posušja krijumčarenje 10 državljana Turske.

Krijumčarenje pet državljana Turske otkriveno je juče prilikom kontrole automobila “be-em-ve” hrvatskih registarskih oznaka kojim je upravljao državljanin Hrvatske čiji su inicijali I.B.

Dan ranije, prilikom kontrole automobila “škoda” registarskih oznaka BiH kojim je upravljo državljanin BiH čiji su inicijali D.Č. otkriveno je takođe pet državljana Turske, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Istovremeno je zaustavljen i automobil “grand čiroki” registarskih oznaka NJemačke koji se kretao ispred “škode” kao prethodnica, a kojim je upravljao državljanin BiH čiji suinicijali R.S.

U saopštenju se navodi da je o svemu obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva BiH, prema čijoj su naredbi vozači ispitani u svojstvu osumnjičenih, a vozila i drugi dokazni materijal privremeno oduzeti.

Protiv osumnjičenih lica Tužilaštvu BiH biće dostavljeni izvještaji o počinjenim krivičnim djelima. O svemu su obaviješteni i pripadnici Službe za poslove sa strancima BiH.

Pripadnici Jedinice granične policije Gradiška juče su uhapsili državljanina BiH čiji su inicijali B.S. jer je kontrolom utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Gradišci zbog prevare u privrednom poslovanju.

Istog dana pripadnici Jedinice granične policije Strmica su prilikom ulaska u BiH uhapsili državljanina BiH čiji su incijali A.Č. jer je utvrđeno da ga potražuje Opštinski sud u Cazinu zbog nasilničkog ponašanja.

Pripadnici Jedinice Granične policije Aerodrom u Sarajevu su u nedjelju, 17. septembra, na letu iz Beča uhapsili muškarca čiji su inicijali L.R. nakon što je ustanovljeno da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske raspisalo potragu za njim zbog falsifikovanja isprava.

Istog dana, na letu za Frankfurt uhapšen je F.S. jer je utvrđeno da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo za njim raspisalo potragu zbog krivičnog djela utaja.

Pripadnici Jedinice granične policije Brod su, u nedjelju, 17. septembra, predali službenicima Policijske stanice u Brodu lice čiji su inicijali D.K. jer je utvrđeno da je Policijska uprava Banjaluka za njim raspisala potragu zbog krađe.

Ostavite komentar: