Godina od ubistva Damira Ostojića Šijana: Ubica i dalje na slobodi?!

Godina od ubistva Damira Ostojića Šijana i ranjavanja Sandre Jošić. Iako su uhapšena trojica osumnjičenih, zvanično nema dokaza ko je pucao.

Porodica Damira Ostojića Šijana (42), koji je ubijen u mafijaškoj sačekuši pored svoje kuće u Banjaluci, na groblju u Čelincu obilježiće danas godinu dana od njegove smrti.

Istraga u tom slučaju nije okončana. Iako se uhapšena trojica osumnjičenih, policija i Republičko javno tužilaštvo RS zvanično nemaju dokaze ko je iz automatske puške izrešetao “rejndž rover” u kojem je Šijan ubijen i teško ranjena njegova nevenčana supruga Sandra Jošić.

Krivične prijave su podnesene protiv Stefana Samardžije, Srećka Trifkovića i Miloša Obradova s Pala. Njima se na teret stavlja da su kao članovi kriminalne grupe učestvovali u organizovanju i pripremi zločina. Svi su u više navrata saslušavani u tužilaštvu i policiji. Organizovano je i njihovo prepoznavanje od strane Šijanove udovice koja je preživjela brutalnu likvidaciju tako što se pravila mrtva. Ishod prepoznavanja nije poznat.

Osumnjičena trojka nalazi se u pritvoru KPZ Banjaluka, u kojem tokom istrage mogu ostati maksimalno devet mjeseci.

Inače, svi osumnjičeni važe za članove automafije sa Pala i u početnoj fazi istrage dovedeni su u vezu sa krađom automobila “škoda oktavija” koji je korišćen u Šijanovom ubistvu. U tužilačkim dokumentima se navodi da je Samardžija kritične noći “oktavijom”, koja je ukradena u Sarajevu 27. jula prošle godine, dovezao ubicu do Kozarske ulice u blizini Šijanove kuće i čekao ga u vozilu. Nakon zločina ubicu je odvezao na nepoznatu lokaciju, a “oktavija” je pronađena zapaljena u šumi u selu Šešići, kod Gornje Piskavice.

– Postoji osnovana sumnja da je Samardžija obio i ukrao “oktaviju” u Sarajevu, da bi tri dana kasnije u ulici Put mladih muslimana sa “pežoa” ukrao tablice koje je postavio na ukradenu “oktaviju”. To vozilo su 31. jula 2018. godine prevezli na nepoznatu lokaciju u Banjaluci, gdje je držana na skrovitom mjestu sve do 5. septembra kada je ubistvo izvršeno – navodilo se u Samardžijinom prijedlogu za pritvor.

OTKRIO IH DNK

Tokom istrage policija je izuzela magnetne kartice koje su korišćene za ulazak “seata” i “škode oktavije” na auto-put kod Sarajeva. Na njima su pronađeni DNK tragovi više osoba, a vještačenjem je potvrđeno prisustvo DNK Stefana Samardžije na svim karticama.

ISTRAGA

Iste osumnjičene sarajevska policija je dovela u vezu sa ubistvom sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića. Srećko Trifković i Miloš Obradov po tom osnovu su već bili pritvoreni, a čim su pušteni na slobodu ponovo su uhapšen na zahtjev MUP RS zbog istrage Šijanovog ubistva.

 

Izvor:(Novosti.rs)Ostavite komentar: