Glaviću predložen pritvor: Na očigled majke pucao u komšiju iz pištolja

10.01.2024. | 12:17

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka zatražilo je određivanje jednomjesečnog pritvora za Stefana Glavića, osumnjičenog za pokušaj ubistva komšije Dejana Višekrune kojeg je ranio hicima iz pištolja i to na očigled svoje majke V.G., saznaje ATV.

Pritvor je zatražen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi Glavić mogao da ometa krivični postupak uticajem na svjedoke i skrivanjem dokaza.

Glaviću je na teret stavljeno krivično djelo pokušaj ubistva i nedozvoljeno posjedovanje oružja. O prijedlogu će u naredna 24 časa odlučivati Okružni sud u Banjaluci.

Zločin se dogodio u noći između 8. i 9. januara oko 1.15 časova u zaseoku Еraci u Ljubačevu kod Banjaluke. Kako saznaje ATV Glavić i Višekruna su komšije i žive kuća do kuće. Kobno veče su bili na slavi kod drugog komšije i navodno su obojica bili pod dejstvom alkohola.

Zajedno su krenuli kući i došlo je do verbalne prepirke tokom koje je Glavić iza pojasa izvadio pištolj ”CZ 999 Škorpion” i prema Višekruni ispalio više hitaca i to u prisustvu svoje majke V.G. i poznanika R.V.

Višekruna je pogođen sa dva projektila u grudi i nadlakticu. Odmah je prevezen u UKC Republike Srpske i njegovo zdravstveno stanje je stabilno.

Glavić je nakon incidenta nedaleko od mjesta zločina odbacio pištolj, koji je tokom istrage pronađen, a potom je pozvao PU Banjaluka i rekao da je ubio komšiju.