FOTO – Detalji nesreće u Prijakovcima kod Banjaluke

Teška saobraćajna nesreća na putu u Prijakovcima, kod Banjaluke. Automobil se sudario sa motociklom, zapalio i potpuno izgorio.

Nikola Šukalo (74) iz Banjaluke poginuo je, a četiri osobe su povrijeđene u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Prijakovcima, kod Banjaluke, kada je došlo do sudara motocikla “honda” i automobila “fijat punto”, koji se potom zapalio i u potpunosti izgorio.

Do nesreće je došlo u subotu oko 17.50 na magistralnom putu Banjaluka – Prijedor. Šukalo je bio za volanom “punta” u kome je povrijeđena i njegova supruga Nada Šukalo (70), te putnice Tanja Šobot (72) i Ljubinka Milovac (67), a povrijeđen je i vozač motocikla Zoran Mrđa (37), koji je zadobio lom ruke i oguljotine.

Svi su zadržani u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske na daljem liječenju.

– Nada Šukalo zadobila je teške opekotine koje su zahvatile 80 odsto tjelesne površine. Priključena je na aparate za disanje i prognoze su krajnje neizvjesne. Tanja Šobot zadobila je opekotine koje su zahvatile 30 odsto tijela. Svjesna je, samostalno diše i zasada je stabilizovanog zdravstvenog stanja. Ljubinki Milovac opečeno je 20 odsto tijela i ona je stabilno – navode u UKC RS.

Očevici pričaju da je do nesreće došlo kada je stradali Nikola “fijatom” sa lokalnog puta u Prijakovcima izlazio na magistralni put.

– Dok se uključivao na magistralu, velikom brzinom naišao je motocikl koji se zakucao u vozačeva vrata. Od udara auto se okrenulo, a motor je planuo. Vatra se proširila na vozilo koje je iznenada buknulo – pričaju očevici.

Oni kažu da su putnice nekako uspjele kroz plamen da izađu na vrata, a u pomoć im je pritrčalo više prolaznika i vozača koji su se tu zatekli. Nažalost, vozača nisu mogli spasti.

– Više ljudi je pritrčalo sa aparatima za gašenje požara, ali ništa nije pomoglo. Vatra je veoma brzo progutala i vozača i vozilo. Bilo je strašno gledati kako čovjek gori u autu, a ništa ne možeš da učiniš da mu pomogneš – priča mještanin Prijakovaca, ne želeći da mu pominjemo ime.

Maja Đaković Vidović potvrdila je da je u nesreći poginuo Nikola Šukalo, te da su povrijeđene još četiri osobe, navodeći da se uzroci nesreće istražuju.

– Uviđaj je obavila dežurni tužilac Sanja Guzijan i saobraćajna policija. Naložena je istraga u cilju utvrđivanja svih okolnosti pod kojima je došlo do tragedije. Naložena je i obdukcija tijela stradalog, koja će biti izvršena u Zavodu za sudsku medicinu RS – kaže Maja Đaković Vidović.

JEDVA STARTOVAO MOTOR

Stradali Nikola Šukalo bio je profesor srpskog jezika u OŠ “Ivo Andrić” u Banjaluci, ali je već godinama u penziji. Njegovi poznanici pričaju da u Prijakovcima ima vikendicu iz koje se vraćao prema gradu. Prije nesreće je jedva pokrenuo “punta”. – Auto nije htio da upali i više puta je pokušavao da ga startuje. Bio je uporan i tek iz četvrtog puta je uspio. Kao da ga je nešto upozoravalo da ne ide. Kamo sreće da nije ni upalio – pričaju šokirane komšije.

 

Izvor:(Novosti.rs)

 Ostavite komentar: