Filmske scene: Vlasnik stana pobjegao od vatre na klimu, vatrogasac mu spasio život

Da građani Zenici mogu i trebaju biti ponosni na Profesionalnu vatrogasnu jedinicu svjedoči i današnji primjer, budući da je drama u zeničkom naselju Jalija, kada je došlo do požara u stanu, zahvaljujući upravo njima, završila bez tragičnih posljedice. 

Naime, na adresi Jalijski put 7, u 14.30 sati, došlo je do požara u stanu, a tom prilikom jedna osoba, odnosno vlasnik stana bio je zatočen u plamenu i dimu.

Kako priča za Avaz heroj ovog događaja, vatrogasac Edin Hilić, vlasnik stana je zbog velike koncentracije dima, ali i temperature, pobjegao je na klimu, a koja se nalazi na vanjskom zidu zgrade.

“On je bio primoran izaći kroz prozor na klimu, kako bi se spasio. Već je bio izložen gustom dimu i temperaturi. Kada smo došli na lice mjesta, zatekli smo ga na klimi”, priča Hilić.

Iako situacije poput današnje nisu nepoznanica zeničkim vatrogascima, ipak, svaka od njih iznova ostavlja novo iskustvo. Vatrogasac Hilić ne krije da je i ovoga puta, ne razmišljajući o svom životu, poduzimajući sve potrebne mjere, pristupio spašavanju mladića.

“Nisam pretjerano razmišljao, odmah sam krenuo u njegovo spasavanje. Hvala Bogu, u tome sam uspio. Mladić je prevezen u bolnicu, a mi smo uspjeli lokalizovati požar”, napominje on.

Ljudski život

Ne krije da će ovu intervenciju dugo pamtiti, s obzirom da je spasio jedan ljudski život, a pri tome veću draž ima i što je to mlad momak u pitanju. Brojni mještani Jalije, koji su svjedočili scenama poput onih u akcionim filmovima, takođe, su aplaudirali vatrogascima na hrabrosti, sposobnosti i stručnosti, ali i što zahvaljujući njima mogu mirno spavati.

Nakon uviđaja bit će poznato šta je uzrok požara.

Ostavite komentar: