Filipović: Požar pod kontrolom, nema ljudskih žrtava

Direktor prehrambene industrije “Sava Semberija” Stevo Filipović izjavio je večeras da je požar izbio u objektima koji su bili u vlasništvu Bobar banke u stečaju, ali je lokalizovan nadljudskim naporima vatrogasaca iz Bijeljine, Janje, Ugljevika, Brčkog, kao i pripadnika MUP-a.

“Izražavamo zadovoljstvo jer nije bilo ljudskih žrtava niti povrijeđenih. LJudski životi su sačuvani”, napomenuo je Filipović i zahvalio vatrogascima, policiji i svima koji su večeras pomagali.

On je napomenuo da je požar, kasno popodne, u 18.25 časova, primijetila portirska služba, koja je odmah obavijestila Vatrogasnu jedinicu.

“Požar je izbio u objektima, halama, koje su bile u vlasništvu Bobar banke u stečaju. Nadljudskim naporima uspjelo se da se vatra ne proširi na prostorije koje koristi Prehrambena industrija `Sava` – magacin gotovih proizvoda i proizvodna hala”, rekao je Filipović novinarima.

On je napomenuo da, što se tiče funkcionalnosti ovog preduzeća, oni sutra ujutru nastavljaju da rade normalno.

“Nisu oštećeni niti ugroženi proizvodni pogoni, ni magacin gotovih proizvoda. Požar se desio na prostorijama koje su bile u vlasništvu Bobar banke u stečaju, a riječ je o napuštenim magacinima”, ponovio je Filipović.

Filipović je napomenuo da, za sada, može da kaže da je požar lokalizovan da se ne prenese na lager gotovih proizvoda ili pogon, kada bi nastala ogromna materijalna šteta.

On je rekao da se nijedan neželjeni događaj nije desio na prostoru koji koristi Prehrambena industrija “Sava Semberija”.

Budući da je tokom požara nad gradom kuljao veliki crni dim, Filipović je napomenuo da nije kompetentan da govori o tome.

“Hale koje su gorjele su kompletno od drvene konstrukcije, a rekonstruisane su oko 2009. ili 2010. godine. Riječ je o panelima koji su služili za izolaciju, ali ne znam od čega su oni izrađeni”, rekao je Filipović i dodao da nije bilo nikakvih ulja niti repromaterijala koje ovo preduzeće koristi.

Filipović je napomenuo da je najvažnije da se vatra ne širi dalje.

“Trenutno vatrogasci gase požar na pozicijama koje su dobro udaljene od prostorija koje bi, da su se zapalile, prouzrokovale ogromnu materijalnu štetu”, rekao je Filipović.

 

 

Ostavite komentar: