Federalna policija maltretirala i tukla mladiće iz Republike Srpske?

Četiri mladića koja su učestvovala u saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Ustikolina- Goražde u mjestu Džindić pretrpjela su policijsku torturu, tvrdi otac jednog od mladića koji se obratio redakciji ATV-a.

Kako otac navodi, njegov sin je bio suvozač u automobilu koji je na magistralnom putu udario u mjesto nesreće, odnosno nakon udara u bankinu udario je automobil koji je u jednoj saobraćajnoj traci bio okrenut na krov, a nakon odbijanja zakačen je i policijski automobil koji se sa upaljenom rotacijom nalazio u drugoj saobraćajnoj traci. Mjesto nesreće, kako otac tvrdi za ATV, nije bilo označeno. Nesreća se dogodila 03.avgusta oko 3:30 časova, padala je kiša i na putu je bila smanjena vidljivost, navodi otac.

Nakon nesreće četiri momka, od kojih je jedan državljanin Srbije, pretrpjela su policijsku torturu, a neki od njih su i udarani, tvrdi otac čiji je identitiet poznat redakciji ATV-a.

Ovaj otac ne spori da je vozač koji je upravljao automobilom, a negov sin bio suvozač, krivac za saobraćajnu nesreću i da je alkotestom utvrđeno da je imao alkohola u krvi, ali ono na šta se žali je odnos pripadnika Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova iz Goražda koji su bili na licu mjesta.

Naime, ovaj otac tvrdi, a i audio snimak dokazuje, da su pripadnici policije nakon saobraćajne nesreće maltretirali mladiće iz Republike Srpske, vikali na njih, vrijeđali ih, a u određenom momentu i tukli.

Kako otac tvrdi za ATV, lično je u policiji u Goraždu podnio prijavu unutrašnjoj kontroli zbog odnosa policijskih službenika prema mladićima, te da su i oni dali izjave upoliciji. Ocu je, kako tvrdi, u policiji u Goraždu rečeno i da od njegove prijave neće biti ništa, jer policajci koji su bili na licu mjesta iznose suprotne tvrdnje.

Otac mladića iz Foče tvrdi i da je hitna pomoć na lice mjesta pozvana tek nakon jednog i po časa, kada je on lično stigao na mjsto nesreće. Dalje, otac navodi da je ljekar konstatovao da mladići imaju lakše tjelesne povrede, ali se ne izjašnjava kako su one nastale. Otac tvrdi da mladići imaju povrede koje su im nanijeli policajci udaranjem. Prema tvrdnjama oca, najviše povreda od policije zadobili su suvozač automobila, njegov sin i još jedan od momamka koji se nalazio u automoblu.

Kako su se mladići tokom vožnje snimali u automobilu, telefon je nakon udesa ispao u automobil i nastavio da snima pa je na taj način nastao i audio zapis sa lica mjesta. Otac tvrdi i da policiji u Goraždu nije rekao da postoji snimak onoga što se desilo te večeri.

ATV je kontaktirala policiju u Goraždu kako bi provjerila šta se desilo te večeri i zbog čega se policija tako odnosila prema mladićima, ali informaciju nismo dobili. Kako nam je rečeno, portparol je na godišnjem odmoru, a kolega koji ga mijenja nije bio u zgradi policije.

Redakcija ATV-a uz odobrenje oca objavljuje jedan dio audio snimka koji pokazuje odnos policijskih pripadnika iz Goražda prema mladićima iz Republike Srpske.

Audio snimak možete poslušati ovdjeOstavite komentar: