Epilog akcije u Banjaluci: Tužilaštvu predata osoba koja se dovodi u vezu sa kavačkim klanom

Tužilaštvu BiH danas su predate dvije osobe koje su juče uhapšene u Banjaluci u okviru akcije MUP-a RS, a u kojoj je uhapšena i osoba koja se dovodi u vezu sa tzv. “kavačkim klanom”.

Podsjećanja radi, uhapšeni su pripadnik “kavačkog klana” Almir Jahić, te bivši policajac Dalibor Ćurlik i Ljuban Poletan zbog sumnje da su pomagali Jahoviću.
“Pripadnici MUP-a Republike Srpske, danas u popodnevnim satima, uz visoke mjere osiguranja, predali su tužiocu Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, dvojicu osumnjičenih koji su lišeni slobode juče u policijskoj akciji u Banjaluci”, saopšteno je iz Tužilaštva.
Takođe, osumnjičeni državljanin Crne Gore, koji je uhapšen, biće predat Sudu BiH, u skladu sa provođenjem ekstradicijskog postupka.
Tužilac Tužilaštva BiH ispitaće osumnjičene u okviru predmeta organizovanog kriminala u kojima u saradnji sa partnerskim institucijama regiona, istragu vodi Tužilaštvo BiH.
Osumnjičeni će biti ispitani u zakonskom roku, nakon čega će tužilac donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu, pišu Nezavisne.

Ostavite komentar: