Dvanaest godina od ubistva Milana Vukelića

Danas se navršava 12 godina od monstruoznog i još uvijek nerasvijetljenog ubistva građevinskog inženjera Milana Vukelića.

Do eksplozije koja je raznijela automobil “Ford Fiesta”, koji je bio u kretanju, došlo je 6.11.2007. godine u banjalučkom naselju Starčevica u Ulici Jug Bogdana, u neposrednoj blizini sjedišta MUP-a Republike Srpske.

Sa Vukelićem je u automobilu bio Tomislav Dobrnjac, kojem su nakon teških povreda amputirane noge.

On je rekao ranije za BUKA Magazin rekao kako se sve zna, ali da pomaka nema.

Porodica i prijatelji godinama tvrde da je Vukelić ubijen zato što se zamjerio građevinskoj mafiji.

Milan Vukelić bio je dugogodišnji radnik Zavoda za izgradnju Banja Luka, koji je javno ukazivao na koruptivne radnje, kako u instituciji u kojoj je radio, tako i o milionskim pronevjerama u budžetu Banjaluke.

Milan Vukelić

Institucije Republike Srpske mu nisu pružile adekvatnu zaštitu.Dva dana prije ubistva Vukelić je govorio u medijima i pokazivao dokumentaciju o navodno sumnjivim milionskim poslovima Grada Banjaluka i Zavoda za izgradnju.

Ni dvanaest godina nakon svirepog zločina, počinioci niti nalogodavci nisu otkriveni. Porodica i prijatelji ubijenog Vukelića godinama upozoravaju na to da su počinioci svima dobro poznati.

Ljiljana Todorović, sestra ubijenog Milana Vukelića rekla je ranije da ne zna kako uopšte komentarisati taj rad ili nerad MUP-a RS.

“Prisjetila sam se 2011. godine, dakle četiri godine poslije ubistva mog brata direktor Policije gdin Pena je izjavio da je policija taj predmet policijski riješila ali da je problem dokazivanja. To znači da policija ima saznanja o naručiocima, o izvršiocima, o motivima ali ne može d adokažu i d aim treba načina i vremena da to izvedu. Dakle oni šest godina traže način da dokažu, a znaju.” rekla je ona ranije u Banjaluci tokom protestnog okupljanja 2017.godine

Iako su proteklih godina organizovane protestne šetnje, ove godine to neće biti slučaj.

 

Izvor.(BUKA Magazin)Ostavite komentar: