Dvadesetogodišnjak pijan hodao ulicom, a zatim napao policajca i oštetio službeno vozilo

Policijski službenici Policijske stanice Čelinac, 30.06.2019. godine lišili su slobode A.B., zbog sumnje da je izvršio krivična djela „Napad na službenog lica u vršenju službene radnje“ i „Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari“.

Naime, tokom obavljanja redovih poslova i zadataka, pomenutog dana, oko 04.20 časova, policijski službenici su u Ulici kralja Petra prvog Karađorđevića, Čelinac, uočili muškarca koji se u vidno alkoholisanom stanju kretao sredinom kolovoza, a koji je prilikom pokušaja legitimisanja, vrijeđao i napao policijskog službenika i oštetio službeni putnički automobil.

Policijskom službeniku je ukazana pomoć u Domu zdravlja Čelinac, saopšteno je iz MUP RS.

O svemu je obaviješten dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštava Banjaluka koji je naložio da se u redovnoj proceduri, nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, protiv A.B. dostavi izvještaj za krivična djela „Napad na službenog lica u vršenju službene radnje“ i „Oštećenje ili oduzimanje tuđe stvari“.

Kako nezvanično saznajemo, uhapšen je dvadesetogodišnji Aleksandar Babić.

Iz MUP RS navode, da na području Policijske uprave Banjaluka, tokom pet mjeseci 2019. godine, ukupno je evidentirano 80 slučajeva napada i sprečavanja služenih lica u vršenju službene radnje, što svjedoči u prilog činjenici o težini policijske profesije i tome da su policijski službenici svakodnevno izloženi rizicima tokom obavljanja poslova i zadataka iz svoje nadležnosti, a sve sa ciljem zaštite građana i njihove imovine.

 Ostavite komentar: