Dronovi tragaju za Edinom Gačićem: Novčana nagrada za informaciju o tome gdje se nalazi ubica

Policija Kantona Sarajevo u potragu za višestrukim ubicom Edinom Gačićem uključila je i nekoliko dronova koji se koriste za pretragu širih područja Tarčina i okoline.

Kako Avaz.ba saznaje, ubica Gačić koristi više mobilnih telefona sa 3G mrežom da bi pratio šta objavljuju portali i time izbjegavao policijske patrole.

U istragu su uključeni i deminerski timovi koji se nalaze na licu mjesta.

Vlada KS daće novčanu nagradu za informaciju o tome gdje se nalazi Gačić

Vanredna konferencija za medije Vlade Kantona Sarajevo počela je u 12 sati.

Kako je rečeno na sjednici Vlade, povodom svirepog ubistva Mahira Begića, razmatraće se odluka da se nagradi onaj ko bude dao tačne informacije vezane za lokaciju ubice Edina Gačića.

Na pres-konferenciji je potvrđeno i da je u potragu uključen samo jedan helikopter te da su postavljene termokamere, navodi Avaz.ba.

Osim na području Kantona Sarajevo, policija je angažovana i na području opštine Konjic. U Suhodolu su postavljene policijske jedinice ZDK, SBK i KS.

Pretražuju se napušteni objekti, odnosno vikendice i kuće. Dio područja pretražen je sinoć, a jutros je nastavljena pretraga.

Na sjednici je rečeno i da su sve raspoložive snage uključene u akciju i da su ukinute redovne smjene budući da je zbog situacije bilo potrebno angažovati sve policajce.

 

Ostavite komentar: