Drogirali, izboli nožem pa zapalili Bebu! Heroinskim zavisnicima po 10 godina robije

Kantonalni sud u Sarajevu izrekao je prvostepenu presudu Ahmedu Ramiću i Fahrudinu Bajramoviću zbog ubistva. Oni su osuđeni na po deset godina zatvorske kazna.

Ovaj slučaj ubistva u maju prošle godine je potresao Sarajevo, kada je pronađeno ugljenisano tijelo u napuštenoj kući u Odobašinoj ulici.

Ahmed Ramić i Fahrudin Bajramović su prvo policiji priznali šta su počinili, da bi kasnije Bajramović promijenio iskaz. Ovi heroinski zavisnici su jedan na drugoga prebacivali krivicu za ubistvo Azema Ajvazija zvanog Bebe s kojim su u napuštenoj kući zajedno konzumirali heroin. Kupili su ga 24. marta za 50 KM koje su “zaradili” tako što su prosili po Sarajevu.

Ahmed i Bebe su ubrizgali drogu u venu, dok je Bajramović heroin uzimao s folije.

Zapalio spužvu

Ramić je nakon hapšenja ispričao da mu je Bebe ranije oteo telefon te kada ga je pitao da mu vrati bar karticu, Bebe je, navodno, izvadio nož i rekao “nemoj da te izbodem”.

“Izbio sam mu nož iz ruke, Fahrudin ga je zgrabio, dva puta ga ubo u stomak i u ruke. Izvadio je upaljač te je zapalio spužvu na koju je Bebe pao. Pobjegli smo prema tramvajskoj stanici kod Predsjedništva”, kazao je Ramić.

Fahrudin mu je rekao da je nakon dva dana otišao do kuće i ponovo zapalio tijelo.

Promijenili priču

Bajramović je u policiji imao drugu priču:”Ahmed je ubo Bebea u bubrege, i još jednom u tijelo. Bježali smo odmah. Dva dana poslije išli smo opet tamo, Ahmed je rekao da je Bebe mrtav. On je zapalio spužvu na kojoj je Bebe ležao”.

Bajramović je promijenio iskaz u Tužilaštvu, te je ispričao da su nastradalog našli predoziranog u napuštenoj kući. Dolazio je dva tri dana da vidi je li neko pronašao mrtvog Bebea, ali je vidio da i dalje mrtav leži.

Bajramović je rekao da su on i Ahmed u srijedu 27. marta prošle godine zajedno došli ponovo u napuštenu kuću i zapalili spužvu da bi neko došao, gasio požar i pronašao tijelo.

Na sjednici prilikom određivanja pritvora u aprilu prošle godine morala je reagovati i Hitna pomoć, jer su imali heroinsku krizu. Tada su im data sredstva za smirenje, kako bi se sjednica nastavila, piše Avaz.

Ostavite komentar: