Drama u Neumu! Sarajlija skuterom udario u pedalinu, povrijeđena petogodišnja djevojčica

Petogodišnja djevojčica, državljanka Švicarske, sinoć je teže povrijeđena u pomorskoj nezgodi koja se dogodila u neumskom zaljevu, nedaleko od naselja Surdup.

Kako je potvrđeno iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, djevojčica se nalazila na pedalini, zajedno s još četiri osobe, kada ih je u jednom trenutku udario skuter na kojem su bila dva muškarca, a kojim je upravljao I. M. (20) iz Sarajeva.
Nakon ukazane ljekarske pomoći u Domu zdravlja Neum djevojčica je kolima Hitne pomoći prevezena u dubrovačku bolnicu, a nezvanično se saznaje da je zadobila povrede glave.
Dok u MUP-u HNK nemaju više informacija, iz Lučke kapetanije Neum su Avazu kazali da se pedalina nalazila na nedozvoljenoj udaljenosti od obale, odnosno, na 150 metara.
S druge strane, skuter koji je trebao od plaže biti udaljen 300 metara u jednom trenutku se, kako je to rekao Stojan Šutalo iz Lučke kapetanije Neum, primaknuo pedalini, a potom je udario i to u stranu na kojoj se nalazila i djevojčica, a koja je glavom udarila o skuter.
Zanimljivo je da je skuter, kako je to naknadno utvrđeno, registrirovan za lične potrebe, dok je vlasnik pedaline, navodno, negirao da je on iznajmio plovilo.

Ostavite komentar: