Draganu Janjiću dvije godine zatvora za smrt suvozača

Okružni sud u Banjaluci osudio je Dragana Janjića (30) iz Gradiške na dvije godine zatvora, jer je, po presudi, skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo njegov poznanik Nemanja Galić (29), a koji je bio suvozač u golfu kojim su 1. juna prošle godine sletjeli s puta.

Janjiću je presudom izrečena i zabrana upravljanja vozilom B kategorije u trajanju od dvije i po godine.

Presudi je prethodio sporazum o priznanju krivice koji je Janjić zaključio s Okružnim javnim tužilaštvom Banjaluka.

Janjić je, po presudi, vozeći golf pijan (1,68 promil alkohola u krvi), sletio s puta te je teško povrijeđen Galić, koji je usljed povreda preminuo na putu za bolnicu.

U presudi se navodi da je do nesreće došlo kada je Janjić u jednoj krivini izgubio kontrolu nad vozilom te je sletio s puta i udario u zaštinu ogradu koju je probio, nakon čega je automobil završio na njivi pored puta.

Udarac u ogradu bio je tako silovit da su vatrogasci morali da sijeku lim i krov da bi mogli da izvuku vozača i suvozača. U presudi se navodi da je prije slijetanja Janjić vozio brzinom od 72 km/h, gdje je ograničenje 40 km/h.

Janjić je odmah nakon nesreće u policiji, a kasnije i u Tužilaštvu priznao krivicu. Njegov advokat Mile Kovačević kazao je da ga je nesreća strašno pogodila, jer mu je stradao drug. Porodica poginulog mladića nije tražila oštetu od Janjića.

“Sem onoga što ga sud i država terete, mi ne tražimo ništa više”, kazala je pred sudijama Zorica Galić, ožalošćena majka. Podsjetimo, kako su “Nezavisne” ranije objavile, kobne noći Janjić i Galić su se vraćali sa štraparijade u Cimirotima, selu pod Kozarom.

 

Izvor:(Nezavisne novine)

Ostavite komentar: