Dovodi se u vezu sa kriminalnom grupom Darka Eleza: Predložen pritvor za Nedeljka Lizdeka

Tužilaštvo BiH uputilo je Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora za Nedeljka Lizdeka, koji se dovodi u vezu sa djelovanjem kriminalne grupe Darka Eleza.

Hapšenje Lizdeka rezultat je operativne akcije koju su, uz nadzor tužioca, sproveli policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske na području Istočnog Sarajeva, a u okviru istrage o djelovanju Elezove organizovane kriminalne grupe, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.
Lizdek je, između ostalog, osumnjičen da je učestvovao u nezakonitim radnjama otuđenja, nabavljanja i upravljanja motornim vozilom koje su koristili izvršioci teškog ubistva, realizovanog na način mafijaških egzekucija, a koje je počinjeno u maju 2018. godine na području Istočnog Sarajeva.
Nakon ispitivanja osumnjičenog, postupajući tužilac je predložio mjeru pritvora zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze te vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike, kao i da bi boravkom na slobodi mogao počiniti novo krivično djelo ili završiti započeto.
Tužilaštvo BiH nastavlja intenzivno sprovođenje istražnih radnji u narednom periodu.

Ostavite komentar: