Došao da po dogovoru proda drogu, a nije ni slutio da je kupac inspektor

U dvije odvojene policijske akcije na području Kozarske Dubice i Trebinja uhapšene su četiri osobe i oduzete su veće količine heroina, skanka, ali i oružja, potvrđeno je za Srpskainfo.

U Kozarskoj Dubici u akciji “Jug 1” uhapšeni su Emir Hadžipašić iz Bosanke Krupe i Ibahim Seftagić iz Kozarske Dubice, dok su u Trebinju privedeni Janko Nikolić (26) i njegov stric Milan (52).

Službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP Republike Srpske u akciji „Jug 1“ u Kozarskoj Dubici oduzeli su 1,1 kilograma heroina, ali i skupocjene automobile „BMW 5“ i „folksvagen fejton“, manju količinu novca i druge predmeti koji će poslužiti u daljoj istrazi.

Izvor Srpskainfo pojasnio je da je ova akcija dugo vremena detaljno planirana i izvedena.

– Još prije par mjeseci inspektori su došli do informacije da se Hadžipašić i Seftagić bave prodajom narkotika i tada je krenula ova akcija. U istragu su se uključili i prikriveni inspektori koji su stupili u kontatk sa dilerima – pojasnio je naš sagovornik. On je dodao da je poslije više kontakata između njih, prikriveni inspektor sa dvojicom dilera dogovorio da od njih kupi drogu.

– Dogovoreno je da se nađu na jednoj samouslužnoj praoni u Kozarskoj Dubici. Međutim, kada su došli sa drogom iznenadala ih je policija i uhapsila ih u filmskoj akciji – kaže naš izvor.

Prema njegovim riječima obojica uhapšeni su od ranije poznati policiji i do sada su osuđivani zbog trgovine drogom, a Hadžipašić je privođen i zbog trgovine ljudima.

– Tokom ove akcije ostvarena je saradnja i sa policijom iz nekih kontona FBiH, a sumnja se da su i tamo prodavali drogu. Zbog toga će ova akcija biti nastavljena i u narednom periodu – pojasnio je izvor Srpskainfo.

U četvrtak je bila uspiješna i trebinjska policija koja je uhapsila strica i nećaka, Miladina (52) i Janka Nikolića (26) iz Trebinja nakon što je kod njih pronađena droga i oružje.

– Policija je pretresla porodičnu kuće M. N. i J. N. i našla više automatskih i poluatomatskih puški, zolje i municiju, a u blizini kuće, u selu Marić Međine kod Trebinja otkrivena je plataža marihuane sa 60 stabiljika čija je visina preko 2,10 metara – rekao je juče načelnik PU Trebinje Siniša Laketa. On je dodao da je policija od početka godine oduzela 244 kilograma marihuane, manje količine kokaina, amfetamina i ekstazija.

Prema našim saznanjima policija je prvo pronašla ovu plantažu, pa su napravili zasjedu i čekali da se pojave osobe koje su je zasadile.

Miladin Nikolić je od ranije poznat policiji po više krivičnih djela, a privođen je i zbog krađa.

– Plantaža je bila u blizini rijeke Trebišnjice, a na 30-tak metara vazdušne linije od porodične kuće Nikolića i imala je sistem za navodnjavanje. Bila sakrivena između zasada kukuruza i krompira – istakao je naš sagovornik.

Njih dvojica su osumnjičeni za krivična djela nedozvoljena proizvodnja i posedovanje orużja i eksplozovnih materija i nedozvoljena proizvodnja i promet droga.

Snimak hapšenja

Na zvaničnom Joutjub kanalu MUP Republike Srpske juče je objavljen i snimak hapšenja. Na snimku se vidi kako policajci hapse jednog od dilera i pretresaju ga dok on leži na zemlji.

Zatim se vidi kao policajci prilaze automobilu “fejton” i na suvozačevom mjestu nalaze jaknu u kojoj se nalazi sakrivenih 1,1 kilogram heroina. Poslije hapšenja osumnjičeni su odvedeni u policiju na kriminalistčku obradu i zatim su predati u nadleženost tužilaštva.

 

Izvor:(SrpskaInfo)Ostavite komentar: